Начало / Статии / Статии - Германия

Долината на Рейн - легенда, история и лозя от световна класа

Автор

/

Пресичаща 1320 км от Централна Европа, от Швейцария до Северно море, река Рейн не принадлежи само на Германия – но това не го казвайте на немците.

Участъкът, който минава през Германия – особено 80-километровият Среден Рейн, протичащ от Майнц до Кобленц – е мястото, където реката получава своята историческа значимост и разкрива най-големите си красоти, изпълнена със засадени по бреговете й лозя, гъсти гори, скали със замъци на върха им и малки лозарски селища с открояващи се на преден план фахверкови къщи.

Вечният въпрос, как е най-добре е да се опознае Рейн – с кораб по реката или с кола, – най-добре се разрешава чрез използване и на двата начина. Живописни пътища не се отделят от бреговете (Райнголдщрасе по левия бряг, Лорелай - Бургенщрасе по десния), а круизите по реката траят от няколко часа до няколко дни.

Възможна е странична екскурзия към ветровитата река Мозел (вливаща се в Рейн при Кобленц), която има собствена магия, с красивия, дремлив пейзаж, който е диаметрално противоположен на мощната красота на Рейн, особено по протежение на 136-километровия участък между Кобленц и очарователния, древен град Трир, датиращ от 2000 г. пр.н.е.

Вината от областите и на Рейн, и на Мозел (главно ризлинг) заслужават времето, което ще им отделите.

Къде: Майнц е 140 км южно от Кьолн, Германия
Най-добро време: септември заради гроздобера; октомври заради листата

Вижте актуалните оферти за пътуване до Кьолн и долината на река Рейн!

Вижте още:

Екскурзия в Амстердам

Екскурзия в Париж

Екскурзия в Швейцария

Екскурзия в Италия

>
21 април 2021 г.

Тагове

винен туризъм

долини

любопитно

реки

стари градове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти