Начало / Статии / Статии - Германия

Баден Баден и парк-спа-хотел „Бренер“

Автор

/

Баден Баден, разположен в северния край на гъстата Черна гора (Шварцвалд), е бил известен като „лятната столица на Европа“ от средата на ХІХ в., когато кралица Виктория и Наполеон ІІІ се наслаждават на неговите лечебни извори. Достолепното му старовремско великолепие може да бъде открито в претрупаната елегантност на казиното с позлата и лъскава мазилка, в сенчестата алея „Лихтенталер“, място за разходки покрай река Оос сред сочни пейзажи, както и в боядисаните в пастелни цветове къщи, в които европейските царски фамилии и висше общество са устроили свой втори дом.

Баден Баден, Германия

Днес Баден Баден отново живее безсрамно в безделие и удоволствия. Новите великолепни „Терми на Каракала“ имат цели седем басейна. На разположение са 480 км туристически пътеки в периферията на Шварцвалд, а една 21-километрова колоездачна алея лъкатуши през плодородните поля. Богатите и аристократите днес отсядат в парк-спа-хотел „Бренер“. Един от малкото останали гранд-спа-хотели в Европа, 125-годишният хотел има идеално местоположение с изглед към река Оос. Колоните и изписаните в помпейски стил стени на хотелския голям затоплен остъклен schwimmbad (басейн) извикват спомена за римския пълководец Каракала, чиито легионери за първи път откриват целебните сили на топлите извори тук през ІІІ в. Хотелът предлага също изтънчена красота и здравни процедури, както и едно близко голф игрище, което херцогът на Уиндзор нарича „истинска перла“.

В Баден Баден „Бел епок“ е жива; ритъмът на живота не е забързан, както е било и в отминалите времена, когато хората са идвали тук заради възстановителните целебни сили на йонизиращите извори.

„Аз съм напълно уверен, че оставих моя ревматизъм в Баден Баден – пише Марк Твен. – Баден Баден може да си го задържи“.

Къде: Баден Баден: 161 км южно от Франкфурт, Парк-спа-хотел „Бренер“, Германия.

>
17 юни 2011 г.

Тагове

балнеолечебен туризъм

велотуризъм

паркове

спа туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти