Начало / Статии / Статии - Франция

Странноприемница Крийон льо Брав - истинската простота на старата провинция

Автор

/

За носталгичните франкофили, чиято мечта за дом в Прованс не се е сбъднала, има странноприемница „Крийон льо Брав“, разположена сред хълмовете на долината на Рона. Покрай местната църква обединение на каменни сгради с цвят на мед, построени през ХVІ и ХVІІ в., образува село в селото.

Тази типична провансалска странноприемница е приятно и с вкус украсена с прости старинни дървени предмети и светли, в цветовете на Сезан тъкани от фирмата „Сулеядо“. Главната сграда някога е служила като дом на местния свещеник и селско училище. Настланата с плочи тераса е под сянката на кипариси и смокини, повет и жасмин. В далечината към драматичните контури на високия 1909 м връх Венту са се разпрострели поля с лавандула и маслинови дръвчета.

Терасираните средиземноморски градини на хотела водят към тихи ъгълчета под шарена сянка и красиво разположения плувен басейн. „Крийон льо Брав“ е спокойно място, далеч от всякаква гълчава, макар че списък със съблазнителни еднодневни екскурзии може да успее да ви подмами да се отдалечите – временно – от току-що намерения дом дълбоко в сърцето на Прованс.

Къде: Крийон льо Брав, (38 км североизточно от Авиньон, 105 км северно от Марсилия), Франция
Най-добро време: лавандулата цъфти през юни; търсене на трюфели през ноември

Виж най-добрите оферти за пътуване в Авиньон!

Виж още:

Екскурзия в Париж

Екскурзия в Ница

Ексксурзия в Монако

 

>
04 ноември 2011 г.

Тагове

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти