Начало / Статии / Статии - Франция

Арл – малката тайна на Прованс

Автор

/

Защо „малка тайна“ ли? Защото Арл е отдалечен, лишен от кой знае какви интересни събития и без следа от Ван Гог, въпреки че в този град художникът преживява един от най-продуктивните си периоди. Но посещението на Арл никак не е загуба на време. Музеите са малки, но с някои интересни експонати. Провансалската атмосфера е лишена от тълпите туристи, които я размиват.

Някога Арл е бил столица на Прованс и център за борби с бикове. Свидетелство за онези времена е впечатляващият амфитеатър Лез Арен (Les Arenes), който е запазен в много добро състояние и до днес.

Сърцето на Арл е площад Форум (Плас дю Фроум) – под сянката на дърветата са подредени симпатични кафенета, в които жителите и гостите на града се отдават на релакс и чаша вино.

Отбийте се в туристическия офис на Арл, за да вземете карта за Пътеката на Ван Гог. Това е пешеходен маршрут из града, който е маркиран с плочи по земята, отбелязващи местата, на които художникът е открил вдъхновение за някои от най-известните си платна (включително и „Звездна нощ над Рона“ от 1888 г., която е предшественик на по-известната „Звездна нощ“, рисувана в Сан Реми).

Посетите ли Арл през лятото, проверете културния афиш в града. На сцената на античния театър все още се изявяват музиканти и актьори в незабравими представления под звездите на Прованс.

Арл се намира на 35 км от Авинцон и на около 100 км от Марсилия.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Арл!

>
06 юни 2014 г.

Тагове

изкуство

романтични градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти