Начало / Статии / Статии - Франция

Крепостта Сен Жан – през епохите на Марсилия

Автор

/

Стъпи ли ви кракът в Марсилия, една от задължителните ви спирки в крайбрежния френски град е крепостта Сен Жан. Тя е онзи ключов елемент, при който се срещат миналото и настоящето на града.

Крепостта Сен Жан е издигната от рицарите от Ордена на Свети Йоан от Ерусалим (които по-късно основават Малта).

По-късно крал Рене издига високата кула на крепостта след атаката на Арагон през 1423 г. Сегашният си вид укреплението придобива по времето на крал Луи XIV в.

Крепостта е най-важната фигура във военната защита на града в продължение на три века, а по време на Втората световна война е използвана за склад за муниции от германската армия. Тази нейна функция води и до случайна експлозия през 1944 г., когато част от крепостта е разрушена, при това не по време на вражеска атака.

В крепостта Сен Жан днес се помещава и Музеят на европейските и средиземноморски цивилизации, в който са представени редица любопитни изложби - мултимедия, книги, списания. филми, музикални инструменти. В музея ще откриете свеж поглед върху това, което обединява културите на средиземноморските народи.

Освен това в крепостта Сен Жан посетителите имат възможност да се разходят из градина с растения от региона.

115-метров пешеходен мост свързва съоръжението с кей J4 на Марсилското пристанище. Друг 70-метров мост свързва пристанището с църквата Сен Лоран. Така от старата част на Марсилия (Пение) посетителите могат директно да се пренесат в съвременните културни пространства. Истинска разходка през епохите на Марсилия!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Марсилия!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Марсилия!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Марсилия!

>
07 август 2014 г.

Тагове

крепости

културен туризъм

летен туризъм

музеи

романтични места

семеен туризъм

сватбено пътешествие

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти