Начало / Статии / Статии - САЩ

Топ 10 водни паркове в света

Автор

/

Всеки човек му се налага ежедневно да ходи на работа. Това понякога се явява доста изтощително, особено ако се съчетава със задължения в дома, които са неизменна част от деня. За да си починете трябва да се отдадете на почивка поне 2 седмици, и тъй като избора е голям е много трудно да се избере къде точно да се почива. В опит да ви облекчим в тази не лека задача - ето едно предложение от нас -  водните паркове. Там има адреналин, има  забавления, има почивка, има плаж. С две думи има всичко, от което се нуждае човек за да се откъсне от злободневното си ежедневие. Там може да се отпуснете на слънце, за да придобиете така желания шоколадов загар или да се впуснете в магическия свят на водните пързалки.

Сега идва и въпросът как да си изберем воден парк. Имайки предвид, че те са пръснати по целия свят, и че всеки е по-атрактивен от останалите, това прави избора наистина труден. Но за да ви улесним максимално ние ще ви предложим някои от най-интересните от тях.

Raging Waters, Сан Димас, Калифорния, САЩ

Водният Парк в Сан Димас е наистина невероятен. Като най-големия воден парк в Южна Калифорния, Raging Waters е нещо като легенда сред феновете на водните пързалки. Паркът разполага с доста увеселителни атракциони, включително и с постоянна вълна, на която може да се покара борд. Местоположението му също е важно, именно тук парка показва първа класа. Намира се на магистрала 57, точно между магистралите 10 и 210, като така обслужва доста околни градове. Raging Waters е летен парк и е отворен между май и септември. Най-безумната пързалка там е The DropOut, но трябва да се внимава, до днес там е имало 21 наранени хора.

Tropical Islands, Бранденбург, Германия

Всеки си мисли, че в Германия няма впечатляващи водни паркове, но греши. Именно курорта Tropical Islands предлага доста добри пързалки. Освен това там можете да поплувате в тропически басейни, да изтегнете на плажове, или да се разходите в тропическата дъждовна гора. Tropical Islands е уникално изживяване в сърцето на Бавария. Най-добрата водна пързалка там е The Turbo Slide, на която можете да развиете до 70 км/ч.

Noahs Ark, Уисконсин Делс, Уисконсин, САЩ

Градът Уисконсин Делс е столица на водните паркове за света, поради 18-те налични водни парка там.  Noahs Ark е най-забележителният сред тях. Разположен е на площ от около 210 декара. Той е отворен от май до септември, а срещу сумата от 32,99$ можете цял ден да се забавлявате в парка. Може да си закупите и пропуск за целия сезон. В Noah's Ark има наистина много уникални атракциони, като един от най-впечатляващите е Point of No Return. Тя представлява две успоредни различни 10-етажни пързалки, като спускането по тях отнема между 3 и 5 секунди.

Blizzard Beach, Орландо, Флорида, САЩ

Този парк е истинско чудо. Разделен е на четири сектора, като децата са разположени встрани от атракционите за възрастни. Още една отличителна черта на този парк е, че той е отворен през цялата година. Най-впечатляващата пързалка там е Summit Plummet. Тя е висока над 35 м и по нея можете да достигнете скорост от около 90км/ч.

World Water Park, Едмънтън, Албърта, Канада

Този вътрешен воден парк се разполага на площ от около 20 декара, и се намира в мол в Едмънтън. Това е най-големият вътрешен воден парк в света и се намира в един от най-големите молове на Земята. Наистина добра комбинация! Целта на изпълнението на парка е била да се съчетае много забавления с мокри фланелки, ако искате това то World Water Park е мястото. Там може да си закупите дневен, тримесечен, шестмесечен или годишен пропуск. Sky Screamer е втората по височина пързалка, но за сметка на това е най-бързата там.

Hurricane Harbor, Валенсия, Калифорния, САЩ

Паркът притежава 23 атракциона и пързалки, които се отличават значително от типичните водни пързалки, басейни с вълни или реки. Най-добрата черта на  Hurricane Harbor е цената – за 29,99$ може да си осигурите забавление за един ден, а ако си вземете карта за целия сезон ще похарчите с около 10$ повече. Срещу малка сума си осигурявате много забавление.

Kalahari Resorts, Уисконсин Делс, Уисконсин, САЩ

Това е вторият воден парк от столицата на този тип забавления в светa – Уисконсин Делс. Той предлага атракциони на открито и на закрито. Например на FlowRider можете да се научите да сърфирате. Има и голям брой спортни зали, в които може да играете баскетбол и др. спортове. Курортът предлага атракциони и през нощта, през цялата година. Най-интересният атракцион там е The Anaconda – скоростна пързалка за трима.

Mt. Olympus Water & Theme Park, Уисконсин Делс, Уисконсин, САЩ

Mt. Olympus Water & Theme Park е истински титан в тематичните и водни паркове. Той е посветен на гръцката митология и всеки атракцион носи името на бог или богиня. Там може да видите всякакъв тип пързалки, като те са на открито или на закрито. Изборът е наистина зашеметяващ. Най-забавната пързалка от всички е Banyon Tree House – пързалка, тип тръба, намираща се на закрито и с размер на 10-етажна сграда.

Schlitterbahn Water Park, Ню Браунфелс, Тексас, САЩ. 

Тексас са истински майстори и имат изумителен воден парк. Schlitterbahn Water Park има значителен брой пързалки, които значително се отличават от останалите подобни паркове. Най-интересната част тук е, че може да не излизате изобщо от водата за да се продвижите от един до друг атракцион. Там има система от „транспортни“ речни канали, които се вият из целия парк. През 2007 г. Schlitterbahn Water Park печели награда за най-добър воден парк за годината. Забавен е атракциона Boogie Bahn, който всъщност е първата машина за сърф, която се използва дори и от професионалисти.

Wild Wadi Water Park, Юмейра, Дубай, ОАЕ.

Wild Wadi Water Park  буквално помете всякаква конкуренция през последните години. Този пустинен оазис не може да бъде надхвърлен по обхват, размери и амбиция. Намира се до известния хотел Бурж ал Араб. Разполага с едни от най-безумните пързалки извън Северна Америка. Този парк ще ви осигури наистина доста екшън. Една от най-интересните пързалки е Jumeriah Sceirah – висока около 34 метра, по която се развива невероятната скорост от 80 км/ч.

Виж актуалните оферти за пътуване до Лос Анджелис!

Виж още:

Екскурзия в Канада

Екскурзия в Германия

Екскурзия в Испания

>
12 юли 2010 г.

Тагове

водни паркове

Забележителности наоколо

Избрани оферти