Начало / Статии / Статии - САЩ

Увеселителни паркове, на които да заведете децата си

Автор

/

Дисниленд

За всички възрасти

Анахайм, Калифорния, САЩ

По-малък от света на Уолт Дисни, този увеселителен парк ще запали детския ентусиазъм. Дисниленд е разделен на 4 земи – земята на приключенията, земята на фантазиите, земята на границите и земята на утрешния ден. Те са симетрично подредени около двореца на Пепеляшка, където фойерверките искрят всяка вечер.

Различните деца имат различни предпочитания за типа на увеселителните атракциони. Най – интересните от тях, обаче са  Pirates of the Caribbean (Карибски пирати), Tom Sawyer's Island (островът на Том Сойер), Peter Pan's Flight (полета на Питър Пан), Davy Crockett's Canoes (Канутата на Дейви Крокет), It's a Small World (Светът е малък), и Innoventions (Нововъведения). Съветът ни е да вземете карта на парка, защото така ще се ориентирате значително по – бързо.

Увеселителен парк Астерикс

За всички възрасти
35 км северно от Париж, Франция

В паркът Астерикс ще намерите много забавления и интересни занимания. Някои деца може и да не познават Астерикс, но определено ще се забавляват там. Не може да не се впечатлите от глуповатите галските герои.

Тематични атракциони ще видите навсякъде из парка. Може да се повозите на дълъг кораб на викинги или да се отправите към многоглавата хидра. Интересен още е и митологичния вход към Ада, в който можете да влезете през река Стикс. В секцията за най – малките деца е друидната гора, псевдо - римската  сцена или водния театър на Посейдон, където малчуганите да се радват на шоуто с делфини.

Ако желаете можете да направите обичайната обиколка, когато сте в Париж, но ако сте почитатели на веселбите и атракционите, определено трябва да посетите парка Атерикс.

Вижте повече информация в сайта на парк Астерикс

Увеселителен парк Пратер

За всички възрасти
Виена, Австрия

Говорейки за класика, Riesenrad е построено за Световното изложение през 1897 г. от британския инженер Уолтър Басет.  Предполагало се, че гигантското виенско колело ще участва само във временното изложение, но също като Айфеловата кула в Париж, която била построена за Световното изложение на Париж, никога не било затворено. След тежки поражения през 1945 г., символът на Виена отново „възкръснал от пепелта“ през 1947 г. В своя  разцвет колелото е 67м високо, а един оборот отнема 20минути. Вместо да сте натъпкани в малки кабинки, пасажерите се намират в широки кабини с големи прозорци, откъдето могат да се наслаждават на панорамни гледки на Виена и канала на Дунав.

Riesenrad е разположен от дясната страна на входа на Пратера. Това е любимо място за срещи още от откриването му през 1766 г. Увеселителният парк, след виенското колело, има типичните атракции, които децата харесват – въртележки, блъскащи се колички, зали за стрелба и скоростни влакчета (едно от тях достига височината на Riesenrad).

Пратерът е очарователен през нощта, с малки светлини процеждащи се през дърветата, кафенетата на открито, бирариите и всички атраккциони, които светят в различни цветове.

Вижте повече информация в сайта на Пратера

Градините Тиволи

За всички възрасти
Копенхаген, Дания

Градините Тиволи в Копенхаген се нареждат сред 10 – те най – добри увеселителни парка в света. Великолепни цветя, фантастични павилиони, малки блещукащи светлини – тук има всичко, което сте си представяли в света на Ханс Кристиян Андерсен.

Тиволи се намира в самия Копенхаген, между кметството и гарата. Докато по – голямата част от парка е зает от ресторанти, театри, градини и едно малко езеро, където може да се плава с лодка, има и 25 увеселителни атракциона, обсипани от светлини ден и нощ. Децата могат да се повозят на въртележка с викингски кораби, на виенско колело с колички, оформени като балони, лодки дракони и др.

Вижте повече информация в сайта на градините Тиволи

Увеселителен парк Европа

За всички възрасти
Руст, Германия

От страната, чиито творения са Порше и аутобани, се очаква, че трябва да има увеселителен парк с най – високите и най – скоростните атракциони. И определено не  се лъжете.

Въпреки, че в паркът има седем скоростни влакчета, не всичко се върти около тях. Има и интересни миниатюрни макети на 11 различни страни. Там, разбира се, има много   ресторанти и магазини, където да си отпочивате. Тук можете да видите по – голямата част от Европа, разположена на площ от 160 акра, от Скандинавия до Гърция, от Русия до Португалия. Има и влакче, с което можете да обиколите и разгледате набързо целия парк. За да го усетите истински, се разходете из него пеша.

Вижте повече информация в сайта на увеселителен парк Европа

Montreal Biodôme

За всички възрасти
Монреал, Канада

Ами ако децата можеха да видят маймуните от тропическите гори и пингвините от полюсите само за един ден. Днес могат в Montreal Biodôme. Тук са сътворени 4 екосистеми, които съществуват в Америка. Между тропическия пояс и полюсите ще имате възможността да видите сезонната гора, където се срещат бобри, видри и рисове и бреговете на Св. Лорънс, където ще видите подводния растителен живот и огромни популации на птици.

Този биодом се намира само на няколко минути от центъра на Монреал. Децата ще се влюбят не само в маймунките и пингвините, а и в различните птички там.

Montreal Biodôme е дом на 4 800 животни и 750 различни вида растения. Разходката тук ще се хареса на цялото семейство.

Вижте повече информация в сайта на Montreal Biodôme

Научен и природо – исторически музеи

За всички възрасти
Лондон, Англия

В тези два музея, събрани на едно място, ще ви е трудно да пренесете децата си от единия в другия, тъй като ще им бъде безкрайно интересно.

Научният музей е място на практически галерии, работещи макети, видео материали, които проследяват развитието на науката и индустрията. Това е много полезно и интересно място за децата. Ще им покаже влиянието на науката в ежедневния ни живот. В музеят има стратегически поставени интерактивни конзоли, които ще ви помогнат да се ориентирате и да посетите местата, които ви интересуват.

Науката за органичната природа „царува“ в природо – историческия музей. Любителите на динозаври ще останат доволни. Там още можете да разгледате всякакви видове фосили на растения, животни и минерали. Геоложката история на нашата планета е илюстрирана в изложбата „Земята днес и утре“.

Сайтът на Научният музей 
Сайтът на Природо – историческият музей 

Национален музей на въздушното и междузвездното пространство

Всички възрасти
Вашингтон, САЩ

Този музей е едно от нещата, които не бива да бъдат пропускани, когато посетите столицата Вашингтон.

Националният музей на въздушното и междузвездното пространство притежава най – голямата колекция от исторически самолети и космически летателни апарати. Това, което е изложено е едва 10% от експонатите, които притежава музея. Децата ще се радват истински пред изложените експонати. Има галерии с макети на слънчевата система, на авиацията през двете световни войни и др. Интересна е изложбата „Как летят нещата“ - интерактивна изложба, която демонстрира принципите на полета и аеродинамиката.

Сайтът на Националният музей на въздушното и междузвездното пространство

Национален парк Крюгер

За деца над 10години
Мпумапланга, Южна Африка

Ветераните в сафаритата се хвалят, че са видели Голямата петорка: лъв, леопард, носорог, слон и бизон. И децата ще има с какво да се похвалят в училище след посещение в националния парк Крюгер, където могат да се видят 4 от голямата петорка за един ден.

Африканският парк Крюгер покрива площ от 2,5млн. хектара, от Крокодилската река на север до река Лимпопо на юг, като обединява 16 екозони, въпреки че може да ви сторят еднакви. Можете да се повозите само по пътищата в парка – карайте бавно, оглеждайте се за животни, които се сливат с природата. Изчаквайте търпеливо на някой водоем или река, където се събират дивите животни на водопой. Трябва да имате бинокли и фотоапарати.

За да увеличите броя на гледките си запазете тур с опитен рейнджър. По време на залез и изгрев имате най – голяма възможност да се срещнете с някое животно. Изненадващо е колко близо можете да се намирате до животните. Те все още не асоциират миризмата на бензин с хората.

Мъртво море

За всички възрасти
Израел

Чуството да се носиш по водите на Мъртво море е доста странно и необичайно. Иска ти се да опитваш отново и отново. Отпуснете се в солената вода и ще се почувствате в безтегловност. Децата с удоволствие и удивление ще се плацикат в солените води на морето. 

Това е най – соленото и най – богатото на минерали море в света. И не само това, то е и най – ниската точка на земята – намира се на 417м под морското равнище. Разположено е на по – малко от час път от Йерусалим.

Въздухът там съдържа 10% повече кислород от обикновено и само дишайки вие се чувствате отпуснати и енергизирани. Там не е горещо,а по – скоро сухо, но пък е перфектното място, където да получите тен. През 330 дни от годината на там има слънце.

Вижте тук повече оферти за екскурзии до Израел!

>
17 октомври 2019 г.

Тагове

идеи за уикенд

семеен туризъм

увеселителни паркове

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти