Начало / Статии / Статии - САЩ

Къде да видите най-добрите графити

Автор

/

Графитите на Лос Анджелис

Едно от най – добрите места в Лос Анджелис, където може да видите графити, които определено не са изпускане, е кварталът La Brea (намира се западно от Бевърли Хилс). Обърнете специално внимание в района на авеню North La Brea. Тук ще имате възможността да видите графитите на световно известния творец Банкси.

Освен творенията на Банкси ще намерите и цветните портрети на Уорхол. Може да огледате и  стените на газ станциите за някой призрачен скелет.

Графитите на Берлин

Цялата берлинска стена е украсена с графити от западната си страна, а 20 години след събарянето й уличните артисти са навлезли в източните области на града. Наистина доста графити можете да намерите в кварталите Mitte, Kreuzberg (особено на улиците Falckensteinstrasse and Schlesische Strasse ) и в Friedrichshain, където се намира най – дългата запазена част от стената, която все още не е съборена.

Има забележителни надписи и фигури на артистите Alias и Xoooox. В Берлин ще намерите и почеркът на известния берлински маниак на графити - Kripoe.

Графитите на Ню Йорк

Ню Йорк е град, изпъстрен с графити, особено в Манхатън и Бруклин. Бидейки в Манхатън, най – голям късмет с намирането на графити ще имате в Челси. Наричат го още галерията на града. Пресечките на 21-ва улица между 10-то и 11-то авеню са добър старт за начало. Стените на галерия Eyebeam и отсреща са буквално претъпкани от графити.

Бруклин също е известен със своите графитни произведения. Местата, където има най – много от тях са улиците North 6th Street, Ainslie Street и Roebling Street. В Бруклин се е подвизавал и художника Ник Уокър.

Графитите на Сао Пауло

Сао Пауло е с дълга история на уличните изкуства. Градът може да бъде оприличен на гигантска и просторна галерия с графити. За да си гарантирате ползотворна обиколка за разглеждане на графити отидете в квартала Vila Madalena, който се намира в западната част на Сао Пауло.

Популярни улични художници в Сао Пауло са Крис Гомес, Пабло Мейра, Спето, Нунка и др.

Графитите на Лондон

Известни и не толкова известни художници оставят своите следи из цял Лондон. Интересни за разглеждане са квартала Brick Lane и прилежащите към него индустриални зони – Shoreditch и Spitalfields.

Графити на популярните Банкси и  Шепард Феърли са „разхвърляни“ из града. Веднага ще познаете пропагандския стил на  Шепард Феърли, представен в червено, черо и бяло и разбира се със завладяващите погледи в произведенията му.

Графитите на Мелбърн

Мелбърн е меката на графитите. Там се изявяват различни ентусиасти и професионалисти в областта на изкуството. Артистичният епицентър на града е Hosier Lane, в централния бизнес район, където стените са почти напълно покрити с рисунки.

Графитите, които трябва да видите са умело нарисуваните супер герои и лица от Антъни Листър и обаятелните женски лица на Рон.

Графитите на Париж 

Двама от най – прочутите улични художници в света - Blek Le Ra и JR са вложили таланта си в творения по улиците на Париж. Феновете им могат да опитат късмета си в кварталите Belleville and Ménilmontant. Друго място, където доста по – лесно се откриват графити е шикозния и бохемски квартал Le Marais.

Графитите на Буенос Айрес

Подобно на много други места в Южна Америка, Буенос Айрес е град, където изкуството и протеста са вървели ръка за ръка, и са изобразявани на обществени стени и улиците, те са почти навсякъде. Най – добрите графити в Буенос Айрес се намират в кварталите Белграно и Палермо. Доста популярно е уличното изкуство в Палермо Виехо – място, на което в миналото е живял Че Гевара и Хорхе Луис Борхес. Често срещани са и карикатурните изображения.

Графитите на Витлеем

Повечето хора смятат, че Витлеем е малко вероятно място за търсене на творби на уличното изкуство и определено грешат. Този свят и древен град е разделен от Йерусалим с крепостна стена, която е истинско предизвикателство за уличните художници. Тази стена функционира като културна и физическа бариера, върху която произведенията на изкуството ни казват повече неща.

Някои от  видните улични художници, които украсявали стената, като част от изложбата през 2007 г.,  са Banksy, Swoon и Blu. Там можете да видите забележителни фото портрети на  израелския художник Know Hope и някой серии на графити на JR.

Виж актуалните оферти за пътуване до Лос Анджелис!

>
10 март 2010 г.

Тагове

графити

Забележителности наоколо

Избрани оферти