Начало / Статии / Статии - САЩ

Веднъж в живота: Отиди на околосветски круиз

Автор

/

Ако имате времето и парите, поне веднъж в живота си се впуснете на околосветско пътешествие с круиз. Това е най-добрият начин да се потопиш в коктейл от култури, докато живееш на луксозен плаващ хотел и не се грижиш за нищо освен за това да запълваш дните си с интересни занимания и нови места. А ако ти хареса, може и да повториш, с различен маршрут.

Ето няколко предимства на околосветските круизи, които други видове пътуване не може да ти даде.

Без стрес покрай планирането

Не се налага да се тревожиш за визи, графици, резервации на хотели и планиране на времето – можеш да се отпуснеш и да се насладиш на това някой да е свършил всичко вместо теб.

Не си постоянно онлайн

Трудно е да се ограничиш, когато имаш постоянен достъп до интернет и телефон. Когато обаче си в открито море, това е най-доброто извинение да излезеш офлайн и да се насладиш на истинския свят около себе си - да гледаш залези, да се запознаваш с нови хора, да мислиш. Това не означава, че ще си изцяло изолиран - обикновено круизните кораби за околосветски пътувания имат интернет, но той е ограничен.

Откриваш вдъхновение

На околосветските круизи често ще срещнеш хора, които са прекарали дълги години в работа без почивка, достигнали са някакъв връх и са решили да си починат. Техните истории, бизнес идеи, трудности и решения за тях са истинско вдъхновение и ще провокират много нови идеи в собствената ти глава.

Без домакински задължения

Четири месеца без пране, чистене и готвене – всичко е готово и ти остава само да се насладиш.

Разопаковаш си багажа само веднъж

Опаковането и разопаковането на багажа е досадно задължение, но тук ще трябва да го анправиш само веднъж за 3 или 4-месечно пътуване.

Имаш повече време за себе си

Точно защото нямаш никакви грижи и задължения на круиза, можеш да използваш времето си за отдавна изостанали лични проекти, идеи и занимания, които са ти приятни. Отдавна се каниш да напишеш книга? Да усъвършенстваш хобито си? Да дочетеш онези романи? Сега „Нямам време“ не съществува.

Само на пръв поглед изглежда скъпо

...докато не се замислиш, че всички нощувки ще са в удобно легло и няма да прекарваш дълги часове на тясна самолетна седалка. Или не сравниш колко ще дадеш за тези дестинации, ако ги посещаваш поотделно. Не гониш самолети, не търсиш хотели, включени в цената са ти страхотна храна, понякога и напитки (зависи от пакета) и много забавления.

***

Виж оферта за околосветския круиз на MSC Cruises, който потегля от пристанище Чивитавекия в Италия на 4 януари 2019 г. и включва 118 нощувки и посещение на 49 невероятни дестинации на шест континента!

>
10 август 2017 г.

Тагове

круизи

любопитно

романтика

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти