Начало / Статии / Статии - САЩ

В Лос Анджелис по сцените от филма Ла Ла Ленд

Автор

/

След триумфа си из киносалоните из цял свят, романтичният мюзикъл "Ла Ла Ленд" започна да триумфира и на световните филмови награди, като вече събра 7 Златни глобуса.

Ако и вие сте запленени от трагикомичната история на Райън Гослинг и Ема Стоун, можете да превърнете следващото си посещение на Лос Анджелис в музикално-филмово пътешествие.
Като за начало, пуснете си откриващата песен от филма "Another Day of Sun" и да потегляме да сбъдваме мечтите си!

 

Грифит Парк
Виещите се планински пътища са мястото, където Мия и Себастиан танцуват след парти. Паркът е известен не само с красивата си природа, но и с прекрасните си гледки към долината Сан Фернандо, особено по залез.

***

Мостът Колорадо Стрийт

Една от най-известните забележителности в Ел Ей и локация за романтичната разходка на Мия и Себастиан.

***

The Lighthouse Cafe

Това е истински джаз бар, в който жителите на Лос Анджелис се наслаждават на музиката вече повече от 50 години – наистина легендарно място, в което и вие може да изпиете чаша вино на фона на живо изпълнение. Тук е свирил самият Майлс Дейвис.

***

Графитът "Ти си звездата"

Това е графитът от сцената, в която Себастиан е уволнен от ресторанта. Рисунката е автентична (някои от останалите, включени във филма, са декори) и се намира на Wilcox Avenue и Hollywood Boulevard. На нея ще разпознаете Ричард Прайър, Хъмфри Богарт, Мерилин Монро и Шърли Темпъл.

Снимка: www.muralconservancy.org

***

Кулата Уотс
Кулата Уотс (Watts Tower) е едно от местата, където Мия и Себастиан излизат на среща. Построена е преди 30-ина години от бетон и метал за скрап от Сабато Родиа.

***

Хермоса Бийч
Трудно е да направиш филм за Лос Анджелис без да покажеш плаж, смята Робърт Фолкс – отговорникът по избора на снимачните площадки на филма. Затова и прочутият Хермоса Бийч се появява в сцената, в която Себастиан пее "City of Stars".

 

***

Кино Риалто
Киното, в което Себастиан и Мия гледат филм, е историческото Риалто. Построен през 1925 г., този киносалон затваря окончателно врати през 2007 г. и сега е паметник на културата.

***

Обсерваторията Грифит
Тази обсерватория е ползвана за снимачна площадка на много филми, сред които "Терминатор" и "Трансформърс". Намира се в парка Грифит.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Лос Анджелис!

 

>
12 януари 2017 г.

Тагове

градове

любопитно

романтични градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти