Начало / Статии / Статии - Гърция

Три места, за които екипът на NasamNatam мечтае през 2022 г.

Автор

/

Пътуването, изглежда, ще остане с голяма доза несигурност и през 2022 г., но ако се замислим, и преди нищо не е било сигурно, просто не сме го осъзнавали по начина, по който го осъзнаваме сега.

При всички случаи, светът не е съвсем спрял и рано или късно запалените по пътешествията пак ще тръгнат с леко сърце по пътеки, шосета и летища. Засега го правят с малко повече планиране и малко повече приемане на всички промени в плановете от обикновено.

Снимка: iStock by Getty Images

Запознайте се с нас, екипа на NasamNatam.com. Ако трябва да изберем само едно пътуване, което непременно да осъществим през следващата година, ето кои дестинации бихме избрали.

Рени Гутева (управител)

Дестинация: Аржентина

Снимка: iStock by Getty Images

Защо точно там: Страната на страстта и темперамента, Аржентина е непозната история, обогатена с дива и необуздана природа. Няма как човек да не бъде запленен от екзотичните величествени планини и водопади. И няма как отличнителните пампаси да не завладеят всеки любител на природните феномени.

А аржентинското вино разказва градски легенди и бохемски истории, в които главният герой е тангото.

Мария Ангелова (главен редактор)

Дестинация: Узбекистан

Снимка: iStock by Getty Images

Защо точно там: Винаги съм харесвала места, които се числят към “задния двор” на световния туризъм, но поредицата от пътеписи за Узбекистан на Добромир Русев истински ме запалиха по една дестинация, за която в България знаем твърде малко - и като минало, и като настояще.

Тази година е особено подходяща за пътуване тъкмо в тази посока. През 2022 г. столицата на страната, Ташкент, за пръв път ще бъде свързана с бърз влак с пустинния град по Пътя на коприната - Хива. Освен това в Самарканд ще отвори врати чисто нов Музей на Пътя на коприната. Какъв по-добър повод да се впуснем в изследване на непознатото и да добавим още безценни спомени в колекцията си!

Правда Базънова (асистент проект)

Дестинация: Гърция

Снимка: iStock by Getty Images

Защо точно там: Красивите плажове, мекият климат, узото, вкусната храна, залезите, доброто обслужване, разнообразието от варианти за почивка - дали ще е на някой от островите или някъде по-близо - Гърция винаги е била и ще остане една от най-привлекателните дестинации за мен.

Независимо колко пъти си бил в Гърция, винаги има нещо различно, което да видиш, да откриеш, да почувстваш. Гърция винаги е готова да ти предложи нещо ново! Защото Гърция е една магия!

Вижте най-добрите оферти за почивка в Гърция!

>
13 януари 2022 г.

Тагове

любопитно

екзотика

летен туризъм

романтично

кулинарен туризъм

пустини

Забележителности наоколо

Избрани оферти