Начало / Статии / Статии - Израел

Хотел Цар Давид - избор за президенти и крале

Автор

/

Символ на една отминала епоха, внушаващият респект хотел „Цар Давид“ е сравняван с лондонския „Савой“ и сингапурския „Рафълс“ заради своето качество, стил и усещането за традиционна величественост.

Хотел

Изключителните, непрепречвани от нищо гледки към Стария град на Йерусалим от неговите градини и тераси и закуската на блок маса, която не трябва да бъде изпускана, са само две от качествата, които осигуряват статуса му на най-високо оценявания хотел в Израел. Дали ще завършите вашия ден с чувството на благоговение, когато залязващото слънце меко озари жълтия камък на един от най-големите градове в света, или ще го започнете с оправдано знаменитата сабра, която се гордее с предлаганите 100 вкусни и пресни закуски, няма друго място като „Цар Давид“.

Изграден през 30-те години на ХХ в., по време на британския мандат, атмосферата и историята на „Цар Давид“ (и съответно неговия забележителен списък от знаменити гости) е претърпял един скорошен лифтинг под ръководството на пристрастения към театъра Адам Тихани. Ако искате само да безделничите след закуска, потърсете някое ъгълче в огромното Египетско фоайе в стил ар деко, за да позяпате някои от знаменитостите тук.

Къде: 23 King David Street.
Най-добро време: април-септември.

Виж актуалните оферти за Йерусалим!

Виж още:

Екскурзия в Тел Авив

Екскурзия - Витлеем

Екскурзия в Петра

>
14 септември 2010 г.

Тагове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти