Начало / Статии / Статии - Израел

Хотел Америкън Колъни - стилът и чарът на един стар пашовски палат

Автор

/

Преди повече от 100 години някакъв богат паша земевладелец построява тази подобна на крепост вила, включително летни и зимни помещения за своите четири жени. Днес, като хотел „Америкън Колъни“, това е най-вълнуващото и повдигащо настроението място за пренощуване тук.

Хотел Америкън Колъни - Израел

Добре известно място за срещи на дипломати от различни страни, кореспонденти на издания от цял свят, британски и американски емигранти, и – ако може да се вярва на мълвата – шпиони, то е толкова романтично и интригуващо, колкото кафенето на Рик във филма Казабланка.

Мавритански арки, ръчно рисувани плочки и боядисани дървени касетирани тавани красят някои от екзотичните стаи за гости. Прохладният ограден вътрешен двор, с лимонови дръвчета и плискащ се фонтан в него, е подканващ оазис за по едно питие или за прочутия съботен обяд на блок маса с близкоизточни и европейски ястия.

Собственост на англичани, управляван от шведи и с предимно палестински персонал, хотелът си заслужава да се поизръсите, особено тези, които са се настанили в стаите на пашата, традиционно мебелирани и разположени в оригиналните сгради.

Къде: Хотел „Америкън Колъни“, Йерусалим - извън старите стени, на 10 минути пеша от Дамаската порта в Стария град.
Най-добро време: април-септември.

>
07 април 2011 г.

Тагове

лукс

романтика

стари градове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти