Начало / Статии / Статии - Израел

Музеят Израел - национална витрина за история, антропология, изкуство и културa

Автор

/

Дори ако изобщо нямате време да спирате и да разглеждате детайлите, eдна бавна разходка през 80-декаровия музей „Израел в град Йерусалим все пак ще ви даде представа за главната рудна жила на израелската история и наследство.

Самият комплекс, открит през 1965 г., е забележителен образец на модерна израелска архитектура, приютяващ най-пълната в света колекция от иудаика, с акцент върху културата на ашкеназите и сефарадите.

Интериори на столетни синагоги от Германия, Италия и, съвсем наскоро, от Индия, са били демонтирани и възстановени тук. Храмът на книгата е подземното хранилище на голям брой от удивителните свитъци от Мъртво море, датирани от І в. пр.н.е.; неговият бял купол е с форма на луковица, за да наподобява глинените съдове, в които са били свитъците при откриването им от някакъв пастир през 1947 г.

Едно археологическо крило излага огромна колекция от значими скулптури, намерени из цял Израел.

80-декаровата градина на скулптурите „Били Роуз“ е най-вълнуващата от изложбите на открито; оформена от именития американски художник от японски произход Исаму Ногучи, тя съдържа класически и модерни скулптури от повече или по-малко известни израелски и международни творци.

Виж актуалните оферти за пътуване до Израел!

Виж още:

Екскурзия в Йордания

Екскурзия в Дубай

Екскурзия в Абу Даби

Виж най-добрите оферти за пътуване до Израел!

Виж актуланите оферти за пътуване до Израел!

28 март 2016 г.

Тагове

екзотика

коледа

музеи

нова година

религиозен туризъм

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти