Начало / Статии / Статии - Израел

Музеят Израел - национална витрина за история, антропология, изкуство и културa

Автор

/

Дори ако изобщо нямате време да спирате и да разглеждате детайлите, eдна бавна разходка през 80-декаровия музей „Израел в град Йерусалим все пак ще ви даде представа за главната рудна жила на израелската история и наследство.

Самият комплекс, открит през 1965 г., е забележителен образец на модерна израелска архитектура, приютяващ най-пълната в света колекция от иудаика, с акцент върху културата на ашкеназите и сефарадите.

Интериори на столетни синагоги от Германия, Италия и, съвсем наскоро, от Индия, са били демонтирани и възстановени тук. Храмът на книгата е подземното хранилище на голям брой от удивителните свитъци от Мъртво море, датирани от І в. пр.н.е.; неговият бял купол е с форма на луковица, за да наподобява глинените съдове, в които са били свитъците при откриването им от някакъв пастир през 1947 г.

Едно археологическо крило излага огромна колекция от значими скулптури, намерени из цял Израел.

80-декаровата градина на скулптурите „Били Роуз“ е най-вълнуващата от изложбите на открито; оформена от именития американски художник от японски произход Исаму Ногучи, тя съдържа класически и модерни скулптури от повече или по-малко известни израелски и международни творци.

Виж актуалните оферти за пътуване до Израел!

Виж още:

Екскурзия в Йордания

Екскурзия в Дубай

Екскурзия в Абу Даби

Виж най-добрите оферти за пътуване до Израел!

Виж актуланите оферти за пътуване до Израел!

>
28 март 2016 г.

Тагове

екзотика

коледа

музеи

нова година

религиозен туризъм

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти