Начало / Статии / Статии - Италия

Виж Ватиканските музеи след залез

Автор

/

Ватиканските музеи ще са отворени всяка петък вечер през цялото лято.

Ватиканските музеи са едно от най-специалните места, които можете да посетите като туристи, но това, което ще направи преживяването ви наистина неповторимо, е да ги разгледате след залез.

Дори и вече да сте виждали знаменитите шедьоври, представете си как са облени в последните лъчи на залязващото слънце или колко различно ще изглеждат на изкуствена светлина. Освен това от музея очакват и броят на посетителите да е значително по-малък в сравнение с обичайните часове за посещение.

Планирани са и специални музикални събития за късните посетители – вечери на аржентинското танго, хорови концерти, класическа музика и други,

Кога: От 20 април до 26 октомври, от 19 до 23 часа. Последните посетители влизат в 21:30 часа.

Какво: Достъпни по тъмно ще са Григорианският египетски музей, музеят Пио Клементино, галерията Канделабри, Галерията на географските карти, Галерията с гоблените, Ватиканската библиотека, Сикстинската капела, апартаментите Борджия, залите с фреските на Рафаело и колекцията със съвременно религиозно изкуство.

Как: За да посетите Ватиканските музеи след залез, е задължително да си купите предварително билет от официалния сайт тук. Цената е 21 евро и включва и музикалната програма.

>
08 май 2018 г.

Тагове

Ватикана

любопитно

музеи

Забележителности наоколо

Избрани оферти