Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Транспорт - Бари

Летище

Полети от десетки европейски дестинации кацат ежедневно на летището в Бари (Пулия). Летището на Бари се намира извън града и най-лесният начин да се придвижите е с метро (билет около 5 евро, стига за около 20 минути до центъра на Бари и Централната жп гара). Друг вариант е с автобус 16 (билет около 1 евро и се стига за около 35 минути до центъра). Ако вземете такси, очаквайте да платите около 30-35 евро до центъра. 

Уебсайт на летището: www.aeroportidipuglia.it/homepagebari

Влакове

Можете да изследвате околностите на Бари с влак от централната жп гара на града. Имайте предвид, че различните дестинации се обслужват от различни жп компании.

Например ако искате да стигнете с влак до Алберобело, вижте разписанието на сайта на жп компания Sud Est: www.fseonline.it.

За влакове до Матера отидете първо до гара Бари Север (Bari Nord), която е отляво на Централната жп гара на Бари (Bari Centrale), а след това отидете до малката жълта сграда встрани, която е гарата на жп компания Ferrovie Appulo Lucane. Разписание на влаковете Бари - Матера вижте тук: ferrovieappulolucane.it. Ако не се ориентирате, питайте на място, служителите ще ви упътят. 

В неделя и на официални празници някои влакове не се движат, но се заменят от автобуси, за което ще ви информират на гишето за билети.

Ферибот

Бари е свързан с фериботи от гръцките пристанища Патра и Игуменица. Билет от Игуменица до Бари струва между 60 и 80 евро в зависимост от сезона. Фериботи се движат също до Бар и Котор в Черна гора, до Дубровник в Хърватия и до Дуръс в Албания.

Забележителности около Бари