Начало / Статии / Статии - Италия

Полиняно а Маре - синя Италия (видео)

Автор

/

Представете си плаж, обграден от скали и синьо море чак до хоризонта. Бавно течащо време, вино и италианска идилия. Сигурни сме, че вече ви се доходи на море. Направете го в малкото италианско градче Полиняно а Маре.

Защо там?

Чарът на градчето е, че не е толкова популярно сред гостите на Италия. Обичайни дестинации за туристите са столицата Рим, Милано и Венеция. Разбира се и тези дестинации предлагат много за очите, но не и спокойствието на почивката в Полиняно а Маре.

Градчето е “кацнало” на скалите, а бреговете му се мият в Адриатическо море. В близост се намира и столицата на областта Пулия - Бари, откъдето има директни полети от и до България

Забележителности в Полиняно а Маре

Започнете от Понте Борбонико. Това е най-известната гледка на Полиняно а Маре. Това е мостът, който пресича плажа Лама Моначиле. В изключително добро състояние е като се има предвид какви материали са използвани при построяването му през Античността. Спрете и запечатайте слънцето и красотата на морето в снимка. 

След това прекосете моста и навлезте в старата част на града. Улиците предлагат малки магазини на местни творци. Интересни са ръчно изработените бижута и сувенири. Пробвайте сладоледа (джелато) в местните популярни вкусове пистачио и страчатела. Гмурнете се в малките улички и измежду яркобелите сгради. Ще откриете доста красиви стълби, на които можете да си направите запомнящи се снимки за Инстаграм. 

Сигурни сме, че ще си кажете “Виждала съм тази гледка някъде”. Да, възможно е, защото на доста места в интернет се бърка местоположението на красотите, които ще видите в Полиняно а Маре и те се приписват на Бари и други градове в околността. Ние сме били там и можем да ви гарантираме, че всички панорамни гледки са точно от това прекрасно италианско градче. 

А там в скалитe в близост до плажа, ви чака т.нар. “пещерен ресторант”. Имате възможност да вечеряте сякаш в морето под звука на разбиващите вълни в скалите под вас. Безкрайно романтично място е. А, дори и да не сте на почивка с половинката, ресторантът е задължителна дестинация. Препоръчваме ви да направите предварителна резервация преди пътуването си, защото е популярен сред гостите на града и постоянно зает. Освен това погледнете картата къде точно се намира входът му, защото може да го подминете по улицата. 

Освен плаж и слънце, градът предлага и исторически забележителности като катедралата Санта Мария Астунта и Музей на палеонтологията. Каквото и да изберете да правите там, ще ви хареса. Не забравяйте слънчевите очила и фактът, че животът в Италия се живее бавно и с наслада. 

Вижте всички оферти за пътуване в Италия!

Виж още:

Почивка в Пулия

Почивка в Бари

Екскурзия до Алберобело

>
06 юли 2021 г.

Тагове

Адриатика

море

курорт

Забележителности наоколо

Избрани оферти