Бенидорм
Бенидорм / Benidorm

Бенидорм (Benidorm) е пристанищен град в провинция Аликанте в автономната област Валенсия. Бенидорм е едно от най-популярните курортни селища в Испания и е част от Коста Бланка. Градът е известен още като „Манхатън на Испания“ или „Бенийорк“ заради многобройните си високи хотели и блокове с ваканционни апартаменти, които често на повече от 25 етажа.

Бенидорм е популярен с нощния си живот. Има барове и клубове, концентрирани в центъра на града, а безплатните кабаре представления (от 21 часа до ранните часове) го отличават от подобни курорти. Градът има три основни плажа - Леванте (Levante), Пониенте (Poniente) и Мал Пас (Mal Pas). Всяко лято от 1959 г. се организира международен музикален фестивал Бенидорм – чрез този конкурс Хулио Иглесиас, Рафаел и Дуо Динамико са станали известни. По бреговете на града има и забавления за цялото семейство – това са трите увеселителни парка - "Terra Mitica", "Aqualandia" и "Mundomar".

На практика Бенидорм е подходящ за посещение през цялата година, тъй като температурата рядко пада под 18 градуса.

Важна информация

Население: 67 600 души

Валута: Евро (EUR)

Спешен номер: 112

Туристическа информация: В Бенидорм има три туристически офиса, откъдето можете да получите информация и безплатни карти на района. Целогодишно е отворен туристическият офис в стария град, а останалите работят само в пиковия сезон.

Здраве: Денонощна аптека в Бенидорм: Jaime Deslandes Avenida Mediterraneo, 38 - Edificio Dunes. Тел. +34 96 681 2608

Интернет страници за Бенидромwww.benidorm-spotlight.comwww.benidormguide.org

Сигурност: Внимавайте за джебчии, особено по време на пазара в сряда и неделя. Не оставяйте вещи в празни автомобили и прибирайте ценните си вещи в сейф.

 

Забележителности около Бенидорм