Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Забележителности - Кушадасъ

Ефес

Само на 18 км от Кушадасъ се намира Ефес (Ephesus или Efes). Ефес е разположен на голяма площ и там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието.  Можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят, както и дома, в който Дева Мария е прекарала последните си дни.

Птичият остров / Островът на гълъба (Pigeon Island)

Птичият остров се е превърнал в символ на Кушадасъ. Изградената на него византийска крепост е предпазвала Кушадасъ от пиратски нападения в миналото. В действителност той представлява полуостров, до който можете да стигнете пеш (близо до пристанището е) или с маршутка. Прочетете повече за Птичия остров.

Кервансарай Йокюз Мехмет Паша

Кервансараят е построен от Йокюз Мехмет Паша, който е бил везир по време на управлението на османския султан Ахмет I. Днес е превърнат в хотел.

Национален парк Полуостров Дилек

Само на 20 минути път южно от Кушадасъ ще откриете гори и планински пътеки и усамотени плажове - разнообразие от атмосферата в курорта. Можете да прекарате целия ден в откриване на следващия закътан плаж или дива гора. Носете си вода и храна.

Градските стени

До днес е запазена само една от трите древни градски порти.

Женският плаж (Kadinlar Plaji)

Намира се в околностите на Кушадасъ, до хотел "Imbat". Наречен е така, защото в миналото е бил разрешен за слънчеви бани само за жени. Днес е отворен за всички и е един от най-оживените плажове.

Аквапарк Adaland

Подходящ за семейства аквапарк с делфинариум, където можете да прекарате целия ден. Уебсайт: www.adaland.com

Памуккале

Памуккале се намира на около 190 км от Кушадасъ. На върха на Памуккале се намира древният град Йераполис, като и двете са в списъка на световно наследство на ЮНЕСКО. В падината на река Мендерес има множество земетресения, вследствие на което са се образували множество минерални извори. В тях се съдържало голямо количество варовик и така се е образувал Памуккале. Той прилича на замръзнал водопад. Изключително красиво място, посещавано от Клеопатра в древността.

Забележителности около Кушадасъ
Свързани Пътеписи за Кушадасъ