Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Транспорт - Мармарис

Летище

Най-близкото международно летище е Даламан (Dalaman, летищен код АТМ). Оттам можете да вземете автобус до Мармарис (разстоянието е около 100 км). Превозвачът е "Хаваш". Автобусът е съобразен с кацането на полетите, билетът струва 25 турски лири. Телефон: +90 212 - 444 0 487. 

Такси до Мармарис ще ви излезе около 150 турски лири. Ако искате да наемете кола, гише има на самото летище с представителства на международни компании като Budget и Europcar.

Уебсайт на летище Даламанwww.atmairport.aero

Автобус

Придвижването в града става с минибуси (на турски dolmuş, долмуш). Някои от тях се движат в рамките на Мармарис (отбелязани със зелена лента), други - до съседния курорт Ичмелер (оранжева лента), както и до предградието на Мармарис Армуталана (синя лента). Билетът струва 1,75 турски лири в Мармарис и 2,00 турски лири до Ичмелер. Можете да спрете минибуса, като му махнете с ръка където и да е на улицата, и можете да слезете на всяко място по маршрута.. 

Такси

Такситата са жълти и имат знак на покрива. Може да се заплащат според отчетеното от таксиметъра или с предварително договаряне на цената, но като цяло са скъпи. Тарифите между полунощ и 6:00 часа са с 50% по-високи.

Автомобил

Ограничението за скоростта е 50 км/ч в населени места, 90 км/ч извън населени места и 130 км/ч на магистралата. Предпазните колани са задължителни.

Трябва да сте на 21 години, за да намете автомобил. Докато шофирате кола под наем, винаги носете споразумението за наемане на кола. При катастрофа трябва задължително да информирате полицията според турските закони независимо дали има пострадали.

Забележителности около Мармарис
Свързани Пътеписи за Мармарис
Tropical Hotel 4* - Почивка в Мармарис от София
от 956 лв.
Tropical Hotel 4* - Почивка в Мармарис от София
7 нощувки
Самолет
Tropical Hotel 4* - Почивка в Мармарис от София
от 956 лв.
Tropical Hotel 4* - Почивка в Мармарис от София
7 нощувки
Самолет