Начало / Статии / Статии - Тунис

Без карантина в Тунис: още в края на май може да сте на топло

Автор

/

Тунис обяви, че отменя карантината за пристигащи организирани групи от България, а от 27 април здравният министър официално разрешени груповите пътувания, което означава, че имате още една слънчева дестинация, на която да съберете тен и спомени още в края на май. Първите дати за заминаване са на 28 май, а цените започват от 700 лева за 7 нощувки в 3-звезден хотел до 1600 за една седмица в хотел 5 звезди.

Вижте тук оферти за почивка в Тунис!

През май и юни в Тунис температурите са средно 26-27 градуса през деня и около 20 през нощта. В багажа си спокойно можете да сложите само бански, леки летни дрехи и една жилетка. Разкошното време тогава е идеално да се възползвате от средиземноморското слънце и пясъчните плажове, преди да пристигнат тълпите, които почиват тук през лятото.

В момента в Тунис е в сила вечерен час от 22 до 5 часа, но хотелските комплекси обикновено имат по няколко бара на територията си (някои включително наргиле и барове край басейна), а в ресторантите им ще можете да избирате между местна и международна разнообразна кухня.

Хамамет, Сус, Монастир са сред популярните курорти по брега на Средиземно море, като не е от толкова голямо значение кой курорт ще изберете, колкото да се спрете на хотела, който най-точно отговаря на представата ви за добра почивка. Морските курорти в Тунис са построени на най-хубавите дълги пясъчни ивици. Никакви камъни. Никакъв чакъл. Синя вода.

На българския пазар се продават пакети с настаняване в чудесни семейни хотели с детски клубове и занимания за децата - истински рай за родителите, които наистина да могат да си починат по време на почивката си. Има и варианти да се настаните в хотел само за възрастни, без детски писъци и крещящи родители.

Много от хотелите са на самия плаж, някои са разположени в портокалови горички, други имат собствен аквапарк или спа център.

Май и юни са отлични и за изследване на останките от древните цивилизации, преминали през тези земи, както и за приключения на открито, тъй като сте пощадени от изпепеляващото слънце през летните месеци.

Исторически Тунис е наследник на някои от звездите на древния свят като основания от финикийците Картаген и римското бижу Дуга (за което казват, че е най-добре запазеният римски град в Северна Африка). Чак когато човек види с очите си древните театри, улици и храмове, успява да проумее каква цивилизация е живяла по бреговете на Северна Африка преди хиляди години. Освен тях не пропускайте колизеума в Ел Джем с място за 35 000 посетители, трите храма в Сбейтла (известна и като Суфетула) и мозайките на Була Реджия.

Разбира се, като държава, която разполага с море и пустиня, можете да се запишете за гмуркане, плаване с лодка, АТВ или камили в пустинята, посещение на бедуински селища и други подобни забавления.

>
20 април 2021 г.

Тагове

екзотика

романтични места

новини

забележителности

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти