Начало / Статии / Статии - Тунис

5 екзотични плажа в Африка, където може да сте сега

Автор

/

Ако ви се ходи на екзотично и топло място, да имате пустиня подръка или пък останки от древни цивилизации, вашата посока са африканските брегове.

От Червено и Средиземно море до острови в Атлантическия океан - вижте къде можете да отидете на морска почивка в Африка в момента.

Тунис

Снимка: iStock by Getty Images

Тунис е една от най-леснодостъпните африкански дестинации в момента, наред с Египет. Страната се слави с красивите си плажове на брега на Средиземно море със ситен пясък и синя вода. Тунис пази и невероятно наследство от минали цивилизации. Хамамет, Сус, Монастир и Джерба са сред най-популярните курорти в страната.

Открийте своята мечтана почивка в Тунис!

Хургада и Марса Алам, Египет

Снимка: iStock by Getty Images

Хургада е за тези, които търсят красиви плажове, топла морска вода и интересни забележителности (от класическите пирамиди и фараони до острови с кристални води и бедуински селища). Край Хургада има хубави места за гмуркане, но ако това е основната ви цел, изберете Марса Алам. Оттам на една ръка разстояние са ви места за подводни приключения, където можете да се срещнете очи в очи с риба крокодил, октоподи и стотици видове пъстри рибки. Марса Алам е рай за почитателите на всички видове водни спортове - сърф, уиндсърф, кайтсърф и други.

Открийте своята мечтана почивка в Хургада!

Тенерифе

Снимка: iStock by Getty Images

Интересно за плажовете в Тенерифе е, че са изкуствено създадени и са разположени предимно около големите туристически комплекси. Тук почти целогодишно температурите са подходящи за къс ръкав и къси панталони. Но островът има много повече какво да предложи на посетителите си отвъд пясък и море. Тук са мистичните пирамиди на Гюимар, лунните пейзажи със засадени сред тях лозя, както и местните банани, от които жителите на острова произвеждат всичко, каквото ви дойде наум - от сладко до вино.

Мадейра

Не веднъж и два пъти Мадейра е била обявявана за най-красивия остров на света. Плажовете на архипелага могат да ви разглезят с разнообразието си. Има спокойни, семейни плажове, има такива, обгърнати от буйна растителност, както и многобройни тайни заливчета. Водата е кристално чиста, а ивиците са покрити с пясък или чакъл. Златистият пясък на някои места дори е с терапевтични качества, като например край Порто Санто.

Открийте своята мечтана почивка на остров Мадейра!

>
21 март 2024 г.

Тагове

екзотика

плажове

романтични места

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти