Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Транспорт - Ница

Летище

Летище Ница (Aéroport Nice-Côte d´Azur) се намира на около 7 км от града. Летищният експресен автобуси 98 се движи на всеки 20 минути межди 6:00 и 23.45 часа и стига до площад Масена в центъра на града. Летищният експресен атобус 98 стига до гара Тир, като минава на всеки 30 минути. Билетът и за двата е около 6 евро.

Уебсайт: www.nice.aeroport.fr

Обществен транспорт

Автобусите и трамваите са добър начин да се предвижвате из Ница и по Ривиерата. Билетите важат и за двата вида превозни средства. Разписание и карта на града може да си вземете от информационния пункт на ул. Promenade des Anglais 5 или от главния офис на ул. Avenue Félix Faure 10. Нощните автобуси се движат до 01.00 часа.

Влаковете са най-удобния и бърз начин да пътувате по Ривиерата. Гарата в Ница е на ул. Thier. Оттам се стига за 20 минути до Кан или Монако. Може да си наемете колело от компания Nice Allocation Rent, а ролери се взимат от площадката за ролери (Roller Station.).

Таксита

Такситата са свободни само, когато табелата на покрива е напълно осветена. Има стоянки на места като Hotel Méridien и улица des Anglais. Не винаги качват по четирима души или ако го направят, ще искат да ви таксуват допълнително. Същото се отнася и за багажа.

 

Забележителности около Ница
Екскурзия до Ница 4 нощувки със самолет
от 580 лв.
Екскурзия до Ница 4 нощувки със самолет
4 нощувки
Самолет
Екскурзия до Ница 4 нощувки със самолет
от 580 лв.
Екскурзия до Ница 4 нощувки със самолет
4 нощувки
Самолет