Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Забележителности - Валенсия

Много от забележителностите на Валенсия се намират в района, познат като Ла Сеу (La Seu). Той се намира между двата големи площада Пласа де Рейна (Plaza de la Reina) и Пласа Вирген (Plaza Virgen). Там може да видите осмоъгълната часовникова кула Мигелете (Miguelete), както и Капиля де Санто Сализ (Capilla del Santo Caliz) – катедралата, за която много хора смятат, че е истинският дом на Светия Граал.

Ла Лоня (La Lonja) - Копринената борса

Ако имате време да видите само една забележителност, това трябва да е Ла Лоня – старата копринена борса. Тя е провъзгласена за една от най-значителните готически постройки в Европа, а през 1996 г. влезе в Списъка на защитените исторически забележителности на ЮНЕСКО. Самият пазар е с размер на катедрала, покриващ почти 2000 квадратни метра.

Адрес: Plaza del Mercado

Музей на изящните изкуства на Валенсия (Museo de Bellas Artes de Valencia)

Този обновен художествен музей е сред най-добрите в Испания. Тук може да видите творби от Гоя, Веласкес, Хосе Рибера и Сорола.

Адрес: Calle San Pío V 9

Уебсайт: www.museobellasartesvalencia.gva.es

Фестивал Лас Фаяс и Музей Фалеро (Las Fallas & Museo Fallero)

Малките изложби в музея са фокусирани върху фестивала Лас Фаяс. Всяка година от 12 до 19 март, хората използват това събитие да осмеят властващите.

Адрес: Plaza Monteolivete 4

Уебсайт: вижте тук

Градът на изкуствата и науките (La Ciudad de las Artes y las Ciencias)

Това е център, който предлага културни и интелектуални забавления, разположен на площ от 350 000 кв.м. Целият център се състои от четири сгради с уникална архитектура. Сред най-големите атракции на града е Музеят по океанография, който е разположен под водата на площ от 80 000 кв.м. Да се разходите сред зеленината и интересните сгради е безплатно, но определено си струва да си купите билет и да влезете в музеите.

Уебсайт: www.cac.es

Историческият музей на Валенсия

Музеят е разположен в стара морска гара, използвана, за да снабдява града с провизии през 1850 г. Цялата сграда е изградена от тухли и представя най-атрактивните примери от индустриалната архитектурата на ХІХ в. с общо 250 колони. Този музей има археологически, изобразителни, фотографски и виртуални експозиции. Музеят работи от вторник до неделя от 10:00 до 14:00 и от 16:30 до 20:00 часа. В неделя и на национални празници входът е свободен.

Адрес: Valencia, 42 Junto al Parque de Cabecera

Уебсайт: www.mhv.com.es

Биопарк Валенсия

Биопарк Валенсия отвори врати на 28 февруари 2008 г. Най-модерният зоопарк в Европа, където оградите на практика са невидими и животните се чувстват като в естествената си среда, покрива площ от 100 000 кв.м. Основната идея на парка е да предостави на посетителите неповторимото усещане, че са в естествената среда на животните. Биопарк Валенсия насърчава уважението към животните и ангажира обществеността с важността на опазването на околната среда, като се ангажира с образованието и опазването на животните. Информация за билети и работно време вижте в сайта на парка.

Уебсайт: www.bioparcvalencia.es

Природен парк Албуфера

Този парк е дом на най-голямото езеро в Испания. Тук са намерили убежище множество защитени видове, водите на езерото се използват от рибари и земеделци, отглеждащи ориз. Ако искате да опитате най-доброто от местната кухня, посетете селцето Ел Палмар (Еl Palmar). За да стигнете до националния парк, използвайте линиите на редовния градски транспорт. Автобус 25 можете да хванете от авеню Germanías 34, което се намира на 5 минути от Гара Север на Валенсия. Можете да хванете автобуса и от спирката на площад де Кановас и от Океанографския музей.

Уебсайт: www.albufera.com

Катедралата на Валенсия

Построена на мястото на римски храм, който по-късно се превръща в джамия, катедралата води началото си от ХІІІ в. Сградата съчетава можество архитектурни стилове. В катедралата има спираловидни стълби, които водят до тераса с изглед към града и морето. Тук се пази единственият Свети Граал, който е официално одобрен от Ватикана. Информация за билети и работно време вижте в сайта на катедралата.

Адрес: Plaza Reina

Уебсайт: www.catedraldevalencia.es

Градините Турия (Jardines del Turia)

През 50-те години на миналия век сериозно наводнение, причинено от река Турия, става причина цялото й корито да бъде преместено южно от Валенсия, а на мястото му да бъде изграден красив парк. В продължение на 9 км можете да се разхождате, да заведете децата си на площадките или да спортувате. 

Ботаническата градина (Jardi Botanic)

Ботаническата градина на Валенсия е основана през 1567 г., а през 2000 г. е възстановена. Колекцията й съдържа повече от 3000 вида дървета, храсти и цветя от цял свят. Информация за работно време и билети вижте на сайта й.

Уебсайт: www.jardibotanic.org

Кулите Серанос

От върха на кулите Серанос можете да се насладите на невероятна гледка към Валенсия и река Турия. Построени са през 14-и век като част от градската крепоста стена. Затворени са за посещение в понеделник. 

Адрес: Plaza de Fueros

 

Забележителности около Валенсия
Свързани Пътеписи за Валенсия