Начало / Статии / Статии - Албания

Саранда (Албания): Синьо лято за жълти стотинки

Автор

/

Саранда е един от най-красивите градове на Албанската Ривиера - където синьото на водата е нереално, лазурно, нямащо нужда от фотошоп и филтри.

Юли и август са най-оживените месеци в Саранда - нощните клубове се пукат по шевовете, както и градските плажове. За щастие, тук има много плажни алтернативи - неслучайно Албания се смята за една от най-добрите летни дестинации в Европа що се отнася до комбинацията цена - качество.

Започнете с разходка по крайбрежния булевард Хасан Тахасини, а ако слънцето ви дойде в повече, придърпайте стол в някое от крайбрежните заведения и се отпуснете с късно кафе или запотена чаша с коктейл. След това добро начало, имате избор от забавления, плажове, забележителности и морска храна, която е еднакво вкусна както в лъскавите ресторанти, така и в плажните капанчета. А добрата новина е, че почивка в Албания няма да натежи на бюджета ви толкова, колкото бихте дали за подобни дестинации в Гърция, Италия или Испания.

Отидете до мястото, дало името на Саранда

Саранда в превод означава “Четиридесет мъченици”, а името идва от едноименния манастир от 15-и век, който се намира на хълм над града. Макар днес от него да са останали само руини, си заслужава да се разходите до него - ако не за друго, то поне за страхотната панорама, която се разкрива към Саранда от него.

На плаж до Ксамил

Саранда и Ксамил вървят заедно като Лаурел и Харди. Само десетина километра ви делят от един от най-красивите плажове на Албания - залив с три малки островчета, до които можете да стигнете с лодка или с плуване.

На плаж без тълпи

Огледалният плаж (Паскира) се намира на около 5 км от Саранда и дори в най-пиковия сезон трудно може да се нарече претъпкан. Наемете колела или кола и отдъхнете в спокойния залив. Не забравяйте да вземете шнорхела - водата е с идеална видимост. Тук има и приятен ресторант с морски дарове и риба.

Посетете замъка Лекурси

Като стана дума за хълмове и изкачване, имате още една забележителност, която ще ви поизпоти - замъка Лекурси, който също е разположен на хълм над града. Можете да вземете такси (пазарете се, защото таксиметровите шофьори взимат повече на чужденците) или да походите пеша (ще ви отнеме малко под час). Замъкът е построен от султан Сюлейман през 16-и век. През лятото се ползва и като сцена за концерти.

>>> РАЗГЛЕДАЙТЕ ОФЕРТИТЕ ЗА ПОЧИВКА В САРАНДА! >>>

>
19 април 2023 г.

Тагове

замъци

летен туризъм

море

плаж

романтични места

семеен туризъм

летни почивки

Забележителности наоколо

Избрани оферти