Начало / Статии / Статии - Гърция

Канал на любовта - открий романтика в Сидари, Корфу

Автор

/

Ако поемете дълбоко дъх и преплувате Канала на любовта на остров Корфу, казват, че съвсем скоро ще намерите любовта на живота си. Ако пък сте дошли с половинката си, преплувайте го заедно и ще бъдете винаги неразделни.

Каналът с романтично име е дело на бурните северни ветрове, които столетия наред са разбивали морските вълни в скалите от пясъчник край градчето Сидари. Така са се образували фиорди с тюркоазени води, малки плажчета и зъбери с причудливи форми. Ще го срещнете и като Канал Д’Амур, защото легендата за името му разказва за красива французойка, която тъкмо тук открила любовта на живота си.

Плажът при Канала на любовта е доста малък, но пък е добре организиран - с шезлонги и чадъри, част от които са живописно разположени високо по скалите. Няkои от плажуващите също избират да сложат кърпите си на скалите от двете страни на канала. Водата е плитка, а ивицата е пясъчна. Има кафенета и ресторанти, така че спокойно може да прекарате тук цял ден - да плувате в нереално сините води, да пиете студена рецина и да четете любовен роман (или да изживявате своя личен такъв).

Колкото нащърбен и сякаш грубо щрихиран е отгоре, толкова е чудноват Каналът на любовта и под морското ниво. При канала има център за гмуркане, където можете да наемете екипировка и водач и да разгледате десетките подводни пещери, включително пещера-тунел.

Какво още да видите в Сидари: Сидари е сред популярните дестинации на остров Корфу, така че е добре организиран. Има много хотели и къщи за гости, магазини, заведения.

Освен Канала на любовта, има още два пясъчни плажа - единият е голям и организиран, подходящ за семейства, а вторият е по-малък и подходящ за гмуркане и подводен риболов.

От Сидари можете да се качите на лодка до островите от групата Диапонтия - Отони (островът на Калипсо), Ерикуса и Мартаки (и двата с хубави пясъчни плажове с плитко крайбрежие).

Нощният живот на Сидари се случва в таверните, коктейл барове и дискотеки, така че имате избор къде да изпиете коктейлите си вечер.

Полезна информация: Заради специфичните ветрове, понякога морето изхвърля при плажа на Канала на любовта много водорасли и боклуци. Ако попаднете тук в такъв момент, просто елате отново друг ден. Сидари е свързан с няколко градчета и селца на Корфу като град Корфу (Керкира) и Рода чрез автобуси, които минават често през деня.

Къде: На 10 минути пеша от град Сидари, на 32 км от столицата Корфу.

Прочети още:

Корфу за начинаещи - един от най-зелените гръцки острови

Почивка на остров Корфу - какво да очаквате

10 малко познати гръцки дестинации

*

Вижте актуалните оферти за пътуване в Корфу!

 

>
18 юли 2023 г.

Тагове

острови

романтични места

плажове

приказните острови

гръцки острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти