Начало / Статии / Статии - Германия

5 любими увеселителни паркове в Германия

Автор

/

Ще забравите, че някога сте смятали германците за строги и праволинейни още при първата си стъпка в някой от най-известните им увеселителни паркове.

Десетки паркове в цялата страна са събрали както адреналин и високи скорости, така и приказни преживявания, създадени с невероятно въображение.

Ето някои от любимите ни увеселителни паркове в Германия, с които да внесете щипка забавление при следващото си пътуване в страната.

Европа парк - адреналиново забавление

На огромна площ ще откриете както адреналинови спускания, така и забавни и провокиращи тематични паркове, шоу на лед, театър за деца, филми, зелени паркове... Спиращият дъха влак Silver Star е вторият по височина в Европа.

Приказната гора Мерхенвалд - среща с герои от книжките

Измежду дърветата на тази омагьосана гора децата ще открият всичките си любими герои от приказките – Бременските музиканти, Хензел и Гретел, Али Баба и 40-те разбойници, Пепеляшка... Атракцитте включват влакче "Червената катеричка", феноменални пързалки и въртележки, както и ретро влакче.

Ханза Парк – единственият край морето

Ако сте стигнали до балтийското крайбрежие, отделете си ден за спечелилия почти всички награди за увеселителни паркове Ханза Парк в залива Любек. Тук ще научите средновековни истории, докато се опитвате да изпробвате всички 135 атракции (35 от които са влакчета!). Всъщност, сгрешихме. Отделете си няколко дни.

Legoland - за малки създатели

Само на час от Мюнхен, в баварското градче Гюнцбург, има земя, където всеки може да се почувства като истински герой. Една от най-впечатляващите атракции е Миниленд – територията, на която в мащаб 1:20 са сглобени някои от най-известните европейски градове от... конструктор Лего. Очаква ви още пътуване през потъналия град Атлантида (в закрит подводен свят), както и възможност за бъдещите архитекти и създатели на роботи да творят.

Фантазияленд

Този път сме на 20-ина километра от Кьолн в град Брюл, а този увеселителен парк се гордее със своите известни посетители от цял свят. Пригответе се да се срещнете с Голямата Мамба, да се изгубите в Мистериозния замък или да се отправите на речно приключение!

Вижте актуални оферти за екскурзия до Германия!

>
12 януари 2022 г.

Тагове

идеи за уикенд

летен туризъм

семеен туризъм

увеселителни паркове

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти