Начало / Статии / Статии - Германия

5 любими увеселителни паркове в Германия

Автор

/

Ще забравите, че някога сте смятали германците за строги и праволинейни още при първата си стъпка в някой от най-известните им увеселителни паркове.

Десетки паркове в цялата страна са събрали както адреналин и високи скорости, така и приказни преживявания, създадени с невероятно въображение.

Ето някои от любимите ни увеселителни паркове в Германия, с които да внесете щипка забавление при следващото си пътуване в страната.

Европа парк – номер едно

На огромна площ ще откриете както адреналинови спускания, така и забавни и провокиращи тематични паркове, шоу на лед, театър за деца, филми, зелени паркове... Спиращият дъха влак Silver Star е вторият по височина в Европа.

Приказната гора Мерхенвалд

Измежду дърветата на тази омагьосана гора децата ще открият всичките си любими герои от приказките – Бременските музиканти, Хензел и Гретел, Али Баба и 40-те разбойници, Пепеляшка... Атракцитте включват влакче Червената катеричка, феноменални пързалки и въртележки, както и ретро влакче.

Ханза Парк – единственият край морето

Ако сте стигнали до балтийското крайбрежие, отделете си ден за спечелилия почти всички награди за увеселителни паркове Ханза Парк в залива Любек. Тук ще научите средновековни истории, докато се опитвате да изпробвате всички 135 атракции (35 от които са влакчета!). Всъщност, сгрешихме. Отделете си няколко дни.

Legoland за малки създатели

Само на час от Мюнхен, в баварското градче Гюнцбург, има земя, където всеки може да се почувства като истински герой. Една от най-впечатляващите атракции е Миниленд – територията, на която в мащаб 1:20 са сглобени някои от най-известните европейски градове от... конструктор Лего. Очаква ви още пътуване през потъналия град Атлантида (в закрит подводен свят), възможност за бъдещите архитекти и създатели на роботи да творят.

Фантазияленд

Този път сме на 20-ина километра от Кьолн в град Брюл, а този увеселителен парк се гордее със своите известни посетители от цял свят. Пригответе се да се срещнете с Голямата Мамба, да се изгубите в Мистериозния замък или да се отправите на речно приключение!

*

Най-точна и актуална информация за увеселителните паркове в Германия можете да откриете на националния туристически сайт на страната тук. Там ще откриете идеи и за това с какво да комбинирате посещението на парковете – забележителностите и активностите са групирани по интереси, а информацията е точна и достоверна.

>>> ВИЖТЕ АКТУАЛНИТЕ ОФЕРТИ ЗА ПЪТУВАНЕ В ГЕРМАНИЯ! >>>

23 януари 2019 г.

Тагове

идеи за уикенд

летен туризъм

семеен туризъм

увеселителни паркове

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти