Начало / Статии / Статии - Холандия

Непознатата Холандия - 5 приказни дестинации за напреднали

Автор

/

Холандия е много повече от Амстердам, легална марихуана и червени фенери. Холандия е много повече и от Ван Гог, Кукенхоф и Ане Франк. Колкото повече пъти пътувате из страната, толкова повече от нейните чудеса ще откривате.

Ако вече сте отметнали всички изброени дотук дейности и атракции, следват няколко идеи за по-малко известни забележителности в Холандия, които да включите в следващото си пътешествие до Ниската земя:

Замъкът Де Хаар

Замъкът Де Хаар си заслужава заради парка, кулите, падащите мостове, елените, неочакваните изложби, на които можете да попаднете… Има си от всичко, което си имат замъците от приказките. Това е най-големият замък в Холандия, собственост на фамилията Ван Зуйлен, чиито членове все още отсядат в него всяка година. Гости на Де Хаар са били и много световни знаменитости като Коко Шанел и Роджър Мур, а скоро - може би и вие.

Градът без улици Гитхорн

Гитхорн е известен не с това, което има, а най-вече с това, което няма: улици. Каналите са един от символите на Холандия, но в Гитхорн те са единственото трасе за придвижване между къщите. А лодките са единственото транспортно средство. Гитхорн се е окичил с прозвището “Холандската Венеция”, но с каналите приключват горе-долу всички прилики между двете места. Гитхорн е спокоен, красив в своята простота и с много възможности да свиете в някой страничен канал и съвсем да се скриете от останалите посетители на градчето.

300-годишното имение Хет Ло

Повече от 300 години холандската кралска фамилия е живеела в имението Хет Ло, а от 1984 г. го е превърнала в музей. Бароковите градини на двореца са симетрични и уникални за Холандия, а в конюшните ще видите пенсионирани кралски коне. Част от конюшните (които по принцип побират 88 коня) се ползват и до днес от кралското семейство.

Градът на уличното изкуство Зволе

Зволе е симпатичен мишмаш от средновековен център с 600-годишни порти и красива катедрала, забъркани с едни от най-добрите примери за улично изкуство в Холандия. Само на час от Амстердам, Зволе е и град за хапване, за бира и за търсене на интересни магазини. От всичко по малко тук важи с пълна сила.

Средновековният град Амерсфорт

Ако се чудите как е изглеждала Холандия през Средновековието, не се чудете, а се качете на влака (пътуването трае около половин час от Амстердам) и слезте на гара Амерсфорт. Историческият център на града е като снимачна площадка на рицарски филм - каменни постройки, крепостни стени, масивни постройки, готови да поемат топовни изстрели и вражески атаки. За пълна панорама отвисоко, включете се в организираните посещения на камбанарията. След 346 стъпала ще видите покривите на Амерсфорт, а в ясен ден погледът ви може да стигне чак до Амстердам!

Вижте актуалните оферти за пътуване до Холандия!

>
13 октомври 2021 г.

Тагове

водни канали

замъци

идеи за уикенд

любопитно

романтични места

семеен туризъм

забавления за деца

идеи за подарък

Забележителности наоколо

Избрани оферти