Начало / Статии / Статии - Германия

Круиз по Рейн - виж Германия, Франция и Холандия по вода

Автор

/

Може да видите Европа по много начини - да летите със самолет, да карате кола, да пътувате във влак… А ако носите душа на сирена, може да яхнете някоя от големите реки, които пресичат като кръвносна система континента, и да се превърнете в една плаваща по тях точка. Вижте панорамно Германия, Франция и Холандия на борда на круизен кораб по течението на река Рейн, спете на удобно легло с гледка и прекарвайте всеки нов ден по площадите и уличките на различен исторически град. И вино. Много вино.

Всяка сутрин се будите в нова приказка

Тръгнете от Майнц в Германия и още на следващата сутрин ще се събудите в по немски спретнатия Манхайм. Една бърза екскурзия до Хайделберг и сте в столицата на романтизма с прочутия замък. Градът е бил вдъхновение за Гьоте и Шуман, така че нищо чудно да ви посети музата и цяла вечер да творите любовна лирика на немски.

Следват Страсбург и Колмар - два от най-сниманите, най-приказните, най-приличащи на оживели картички градове във Франция. И Страсбург, и Комар си имат квартали с канали, истински малки Венеции, из които непременно трябва да се помотаете с лодка. То са цветни фасади, то са фамозни керемиди и саксии с китки по первазите… А само между другото, Колмар е столица на винения район Елзас, което значи дегустации, отпиване на бавни глътки и бутилки в куфарите за довиждане.

Вормс и Рюдесхайм ви връщат в Германия, но ви връщат и във времето. Средновековието диша по старинните улици на двата града, а вечерта в Рюдесхайм пак е време за дегустация, пак бавни глътки и разместване на багажа, защото имате още бутилки за сместване.

Следващият ден е посветен на града, родил одеколона - Кьолн. Освен да се пръскате с благовония, градът предразполага и към прекаляване с шоколада - има музей, посветен на любимия унищожител на диети. Хапнете си смело, защото после имате 509 стъпала за изкачване до върха на Кьолнската катедрала. Като се огледате от върха на едната от двете кули на катедралата, ще оцените усърдието, с което германците са я строили 600 години. Заслужавало си е.

Финалът е в Амстердам - град, в който всеки може да се забавлява, както прецени за добре. Има и червени фенери, и легална марихуана, и Ван Гог, Ермитаж и Мадам Тюсо, къщата на Ане Франк и музея за откриватели НЕМО… Човек да умре от яд, че има само един ден в холандската столица.  

Защо да плавате по река на круизен кораб?

Противно на разпространеното мнение, на речните круизи вълнението не се усеща на борда, така че вероятността да страдате от морска болест клони към нула. Имате климатик, баня и телевизия, макар че е много вероятно никак да не ви се гледа телевизия при постоянно сменящите се пейзажи-картички през прозореца на каютата. Освен това много от пакетите включват три хранения на борда плюс следобедно кафе със сладки. Разбира се, винаги можете да обядвате и специалитети от местната кухня, които ще ви сервират още димящи по ресторантчетата в градовете по маршрута. Добавете към това и чаша вино и ето ви перфектния ден!

>>> Вижте актуалните оферти за речен круиз по Рейн! >>>

>
22 юли 2019 г.

Тагове

круизи

речни пътешествия

речен круиз

Забележителности наоколо

Избрани оферти