Начало / Статии / Статии - Испания

Авила - родният град на света Тереса

Автор

/

Почти идеалните крепостни стени от ХІ в. на Авила са поставено под закрила национално съкровище. Три метра дебели и 12 метра високи, те са били изграждани от 2000 работници десет години. Дълги 2,5 км, те ограждат този построен върху хълм град и включват 90 полукръгли стра жеви кули, 9 тесни сводести порти и над 2300 назъбени парапети на бойни кули.

Авила - Испания

Всички те все още изглеждат удивително нови. Една пътека по върха дава възможност да се забележи наближаваща армия от маври. Дори градската грубовата катедрала от ХІІ в. – наполовина крепост, наполовина църква – е построена като част от стените и изпълнява военни функции.

Авила дълго време е играла роля в испанската религиозна и духовна история, особено като роден град на света Тереса, появила се на бял свят тук през 1515 г. Крехка, остроумна монахиня кармелитка от заможна местна фамилия от еврейски произход, тя ще стане една от най-известните католически светици и покровителка на Испания. (Свети апостол Яков е светецът закрилник.)

Отсядане в дворец-хотела „Валдерабанос“ ще ви постави в духовния и географски център на Авила. Той е построен в началото на ХІV в. като епископска резиденция, със стаи, които гледат към катедралата. От апартамента в укрепената наблюдателна кула ще придобиете особен поглед към миналото.

Къде: Авила: 110 км северозападно от Мадрид, Испания.
Най-добро време: март-октомври, денят за почитане на света Тереза е 15 октомври.

>
10 май 2011 г.

Тагове

катедрали

крепостни стени

религиозен туризъм

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти