Ел Джем

За града

Оферти

Статии

Ел Джем / El_Djem

Ел Джем (El Djem) е град в областта Махдия, Тунис. Населението на града е 18 302 жители (по данни от 2004г.). В Ел Джем се намират едни от най – внушителните римски останки в цяла Африка. Старото име на Ел Джем било Тисдрус. През II век градът имал голям успех, тъй като бил важен център за произвеждане на зехтин, който бил изнасян извън страната. През III век бил построен и амфитеатъра, който е запазен и до днес. По – големи от него са само колизеума в Рим и амфитеатъра в Капуа. Построен бил по времето на император Гордиан I. В него се организирали предимно зрелища с гладиатори или състезания с колесници.

Забележителности

Единбургският замък

Единбургският замък е разположен на върха на срутилия се кратер на угаснал вулкан, неговите най-ранни следи датират от миниатюрния параклис от ХІІ в. „Сейнт Маргарет“, най-старата постройка в Единбург.

Забележителности в околността:

Имението Кинеърд

Разположен на една скала с отвесен склон над богатата на риба река Тай и с приказни изгледи към  долината, „Кинеърд“ е построен като ловна хижа за местния очевидно богат херцог. Той все още привлича предимно любители на полята и реките, макар дори най-неохотно напускащите хотелските стаи чешити да са съблазнени от разходки из един съзерцателен и поетичен пейзаж от горски местности, бърда, езера, езерца и обрасли с пирен хълмове.

Забележителности около Ел Джем

Избрани оферти