Начало / Статии / Статии - Ирландия

Делфи Лодж - колко зелена е моята долина

Автор

/


Има постоянни посетители, които се кълнат, че „Делфи Лодж“ е най-доброто място за лов на сьомга и морска пъстърва на Запад – във всеки случай определено е най-красиво разположеното.

Делфи Лодж, Голуей, Ирландия

Самотен край езеро сред възхитителна планинска страна, уединен в средата на непокварена от цивилизацията долина, с хълмове от зелено кадифе в гръб, хотелът е като малцина други в Ейре или Европа. Построен като място за забавления на маркиза на Слайгоу през ХІХ в., „Делфи“ днес е собственост на Питър Мантъл, приятен човек и запален риболовец.

Атмосферата е на спокойно провинциално имение, където вечерите са на една голяма маса, под надзора на Питър, който има нюх как разположението на гостите да изглежда винаги съвършено, все едно са на парти.

Макар и въдичарски рай, „Делфи“ не е само за опитни риболовци – абсолютни новаци могат да имат полза от курсове през уикенда, които се провеждат пет-шест пъти годишно, а мнозина невъдичари идват заради усамотението и възможността да се размотават, предприемайки дълги разходки или бавно карайки по леко елипсовидната брегова линия на Конемара

Къде: 72 км северозападно от Голуей, Ирландия
Най-добро време: за пролетна сьомга февруари-май

>
29 февруари 2012 г.

Тагове

любопитно

риболовен туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти