Начало / Статии / Статии - Ирландия

Скалите на Мохер - най-добрата гледка в Ирландия

Автор

/

Скалите на Мохер са най-посещаваната природна забележителност в Ирландия. Повече от милион посетителите застават на ръба им всяка година и оставят частица от сърцето си тук.

В най-високата си част скалите достигат 214 м. От тази височина се спускат отвесно към морето. Намират се в графство Клеър, Западна Ирландия, и се простират в продължение на 8 км по Атлантическото крайбрежие.

Изградени са три наблюдателни площадки. От главната се виждат южните скали. Северната се намира на най-високата част на скалите при кулата О'Брайън, а южната е подходяща, ако искате да видите колониите на тъпоклюната кайра.

Кулата О'Брайън се издига много близо до най-високата точка на скалите. Изградена е през 1835 г. от местния земевладелец Корнелиъс О'Брайън. При това функциите й не са били защитни, а... туристически. Още в онези години посетителите са се стичали в района заради красивите панорами, а господин О'Брайън решил да им създаде удобство.

Днес в кулата е подредена малка експозиция с информация за скалите, за климата в региона, има и фотоизложба с впечатляващите гледки, които се разкриват в ясен ден. Срещу малка такса можете да изкачите витатата стълба до върха на кулата.

Покрай скалите има маркирани пътеки за разходка.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Ирландия тук!

>
09 септември 2014 г.

Тагове

екстремен туризъм

семеен туризъм

скалите Мохер

трекинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти