Начало / Статии / Статии - Германия

Острови в Германия? Да, пет броя за твоето пътуване - и то какви!

Автор

/

Малко вероятно е някоя от първите ви асоциации при споменаването на Германия да са острови, но страната има много скрити зайци в шапката си дори и ако сте редовни посетители по трасето МюнхенФранкфуртБерлин.

Ето някои от най-интересните острови в Германия, до които да планирате следващото си вълнуващо пътешествие, независимо дали целта ви е плаж, дишане на чист въздух, история или кайтсърфинг.

Рюген

Рюген е най-големият германски остров и една от най-посещаваните туристически дестинации в Балтийско море. Тук има луксозни хотели от времето на Бисмарк, които и до днес са запазили част от едновремешния си аристократичен чар. На повече от 100 години е теснолинейката, която с елегантно поклащане отвежда туристите до хотелите им със скорост от 30 км/ч. Белите скали на Рюген са може би най-популярната гледка заедно с безкрайните пясъчни плажове.

Хелголанд

Хелголанд е един от най-отдалечените от сушата германски острови. Червените скали, които изплуват на хоризонта, докато се доближавате до острова, са гледка, за която си струва да излезете от стандартните туристически маршрути. Тук няма коли, т.е. никакви вредни газове, никакви полени – само свеж въздух от Северно море, истински рай за тези, които страдат от алергии или просто искат да си спомнят какво е чист въздух и дива природа. Хелиголанд е свързан със сушата с редовни корабчета от Хамбург, Куксхавен, Бюзум, Бремерхавен и Вилхелмсхавен.

Лангеог

Лангеог е 20 квадратни километра чисто съвършенство със ситен пясък, отново без автомобилно движение. Основната забележителност на острова е водната кула, построена преди повече от 100 години, от чийто връх се разкрива гледка за чудо и приказ. Плажовете на острова са разделени на секции, като отделно плажуват непушачите, посетителите с кучета, сърфистите, шумните младежки компани и т.н.

Фемарн

Този път ще плуваме в Балтийско море. Остров Фемарн е едно от най-слънчевите места в Германия, към което се прибавят и някои други неустоими екстри – 78 км плажна ивица, скали за скачане, плувни комплекси с басейни с морска вода и ежегодната купа по кайтсърф.

Рейхенау

През Средновековието тук е имало важен бенедектински манастир, а днес остров Рейехенау е посещаван от туристи и фенове на водните спортове. Намира се в западния край на езерото Бодензее (или известно още като езерото Констанц) и е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Посетете трите запазени романски църкви и музея, разказващ историята на района.

Виж актуалните оферти за пътуване в Германия!

Виж още:

Екскурзия в Швейцария

Екскурзия в Дания

>
22 декември 2023 г.

Тагове

любопитно

острови

романтични градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти