Начало / Статии / Статии - Великобритания

Хотел Конот - oбразцов носител и въплъщение на английското

Автор

/

Има много хотели от най-висока класа в Лондон, но „Конот“ (The Connaught) никога не е губил първото място. С клиентела и персонал, които са еднакво лоялни, „Конот“ излъчва една изтънчена клубна атмосфера, която въплъщава английския лукс и едуардианската елегантност. Смятан за горд бастион на гостоприемството с бели ръкавици, откакто е отворен дълбоко в сърцето на Мейфеър, обновяванията и промените тук винаги са правени с извънредна дискретност.

Хотел Конот - Великобритания

Някои неща никога не се променят и не трябва – тук в „Конот“ е винаги 1897 г. Наречен така в чест на третия син на кралица Виктория, херцога на Конот, този забележителен хотел, който гледа да не бие на очи, е очевидно предпочитан от множество отдавнашни постоянни клиенти, избиращи да пренебрегнат модните вълни и да избегнат медийния шум. Обслужването от неговия предан и много опитен персонал е изненадващо въздържано; изтънченият старовремски чар на хотела никога не е прочувствен.

Със само 92 луксозно обзаведени стаи и апартаменти, „Конот“ е „малък грандхотел“ по размери, тук е знаменитият ресторант „Грил“. Преобразен в началото на 2003 г. под сръчните ръце на главния готвач Анджела Хартнит, ученик на суперзвездата Гордън Рамзи, и от Нина Камбъл, най-търсения лондонски декоратор, „Грил“ и другата зала, „Меню“, са в челото на най-изисканите места за хранене в Лондон. Оригиналната махагонова облицовка е останала, както и специалитетите, но менюто сега клони към средиземноморското.

Ако никога не сте отсядали в Бъкингамския дворец, то тук е второто най-добро място.

Къде: Хотел „Конот“, Лондон, Великобритания.

>
29 април 2011 г.

Тагове

лукс

романтика

стари градове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти