Начало / Статии / Статии - Великобритания

Изложбата на цветя в Челси - най-известната изложба на цветя в света

Автор

/

В една луда по градините нация най-голямото събитие на сезона е тази олимпиада на градинарството в Челси (Лондон, Великобритания), изумителна градинарска четиридневна оргия. Едно огромно шествие от цветя се представя с усърдие и прецизност от 700 избрани изложители. Каймакът на британските и между народните градинари, те запълват 44-те декара площ на проектираната от Кристофър Рен Кралска болница, 14 декара под огромни палатки с навеси, последна дума на техниката.

Челси - Великобритания

Това е едно най-типично британско честване на градинарството, но с естествена привлекателност (и големи възможности за преценяващо оглеждане на хората), които лесно преминават oтвъд запалените градинари до постоянната неградинарска публика, която не различава глухарче от магнолия. Водещо началото си в някаква форма от 1827 г., то е главно събитие, организирано от Кралското градинарско дружество, и установява световния стандарт (дружеството организира също най-голямата годишна изложба на цветя в света в Хамптън Корт, както и изложбата в Татън Парк в Чешър). Билетите за Челси са ограничени до 160 000 за четирите дни, като първите два дни (вторник и сряда) са запазени само за членове на дружеството.

Макар мнозина да смятат, че откритите за публиката дни (четвъртък и петък) са най-добри за преценяващо оглеждане на хората, истинският градинар ще иска да види изложбите в тяхната най-жива форма, преди те да започнат да увяхват от обожаващите погледи и внимателното им изучаване от толкова много фенове. Ако пропуснете изложбата на цветя в Челси, не пропускайте да идете в лондонската Кралска ботаническа градина (известна и като Кю Гардънс),най-прочутата градина в света. Тя ще ви смае.

Къде: билети могат да се купуват направо от Кралското градинарско дружество.
Кога: Четиридневната изложба се провежда в последната пълна седмица на май. Билетите се пускат в края на ноември и свършват към началото на април. Билети не могат да бъдат купувани на входа.

Виж актуалните оферти за Лондон!

Виж още:

Екскурзия в Дъблин

Екскурзия в Париж

Екскурзия в Берлин
 

>
16 септември 2010 г.

Тагове

изложения

Забележителности наоколо

Избрани оферти