Начало / Статии / Статии - Гърция

Къде да пътуваме за Великден? 11 идеи от Сандански до Мадейра

Автор

/

Събирането на повече почивни дни около Великден е добра новина за почитателите на пътешествията. Само с два дни допълнителен отпуск човек може да събере 10 свободни дни, които да ползва за близки и далечни пътувания.

Тази година 1 май се пада в събота, точно преди Великден и затова ще почиваме и на 4 май. Почивните дни ще са от 30 април до 4 май (петък-вторник, 5 дни). Ако си вземете 5 и 7 май отпуск (двата дни около почивния 6 май), се събират общо 10 почивни дни от 30 април до 9 май включително.

А какво да правите с толкова много почивни дни? Ето няколко идеи къде да прекарате Великден по света и у нас:

Велинград

Отидете във Велинград, когато градът е потънал в свежата зеленина на пролетта. Можете да комбинирате плаване с водно колело в езерото Клептуза, разходки сред обновените родопски екопътеки край града и мързеливи следобеди в спа центровете на хотелите.

Вижте почивки във Велинград от 56 лв. на вечер

Сандански

Не е изключено слънчевият Сандански да ви посрещне и с лятно време през май. Ако предпочитате да си останете в България за празниците, но искате да сте на топло и не ви се стои у дома, тръгнете на юг. Сандански и районът около града са перфектна комбинация от спа глезотии, природа и културни забележителности. А и мелнишкият край е съвсем близо за бонус винени дегустации и разходки сред лозята.

Вижте почивки в Сандански от 89 лв. на вечер

Малта

Малта е малка страна, която можете да обиколите цялата по време на великденската си почивка. Тук са едни от най-интересните места за гмуркане и скачане от скали по цялото Средиземноморие, има интересни археологически и исторически обекти, както и много празнично настроение в последната седмица преди Великден.

Вижте почивки в Малта от 279 евро

Мадейра

Наричат Мадейра “плаващата градина на Португалия”. Островът, разположен край бреговете на Африка, ще ви посрещне с приятно време и буйна зеленина. Около началото на май е идеалното време да посетите най-красивите паркове и ботанически градини на острова, за да видите как цъфтят стотици екзотични растения.

Вижте почивки на остров Мадейра от 1800 лв.

Тенерифе

През май на Тенерифе вече е достатъчно топло, за да прекарате цял ден на плажа, но не е е изпепеляващо горещо, каквото става през летните месеци. Дневните температури са около 25 градуса, но се усещат като повече заради географската ширина на острова. Това е чудесна новина за тези, които бързат да изследват местните плажове или да се разходят сред извънземната природа на острова. Изкачването на голата планина Тейде със сигурност е подходящо за този сезон, а не за изпепеляващото лято.

Вижте почивки на остров Тенерифе от 748 евро

Кападокия

„Вълшебните комини“ на Кападокия, които изглеждат като обитавани от духове, са дом на цели градове и храмове, достигащи дълбоко под земята. Можете да видите неземните гледки на Кападокия почти по всяко време на годината, но през май е нито твърде топло, нито твърде студено, а тълпите не са твърде големи.

Вижте почивки в Кападокия от 499 лв.

Занзибар

Великден е последният ви шанс да видите Занзибар, преди редовните програми до африканския остров да бъдат преустановени за лятото. Белите плажове, крайбрежните бунгала и дружелюбните местни ще оставят следа в сърцето ви. Нови чартърни полети до Занзибар ще има през есента.

Вижте почивки на остров Занзибар от 2415 лв.

Доминикана

Ако имате нужда от много витамин D и слънце на големи порции, отправете се към Доминикана, която ще ви посрещне с музика, танци, ром и красиви плажове. Тук можете да се заредите с адреналин и страхотни спомени, независимо дали се отправите на тур сред джунглите, плавате на следобеден круиз или откриете красивите сеноте - скални дупки с нереално синя и прозрачна вода за скачане и плуване.

Вижте почивки на остров Доминикана от 820 евро

Дубай

Дубай е винаги добра идея, ако търсите слънце и чудеса. Независимо дали ще отидете на шопинг, на плаж, сред природата (да, там има и места с красива природа, която не е само пустиня!) или ще проверите лично кои от дубайските забавления ще ви станат любими - Дубай ви очаква.

Вижте почивки в Дубай от 990 лв.

Малдивите

Малдивите са още едно място на планетата, което винаги е добра идея. Там на практика няма неподходящ сезон - през май има дъждовни дни, но дъждът обикновено е кратък и след него слънцето се завръща в небето, а плажовете и рифовете за гмуркане са отново на ваше разположение.

Вижте почивки на Малдивите от 2629 лв.

Корфу

Най-зеленият гръцки остров ви очаква с безкрайните си възможности за разходки, плаж, руини и плаване и е място, което няма да ви омръзне. Великден на Корфу е класика заради атрактивното посрещане на празника от местните, но дори и да няма буйни тържества тази година, със сигурност ще усетите приповдигнатата атмосфера.

Вижте почивки на остров Корфу от 70 евро на вечер

 

17 март 2021 г.

Тагове

великден

екзотика

острови

плажове

романтика

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти