Начало / Статии / Статии - Гърция

Къде да пътуваме за Великден? 11 идеи от Сандански до Мадейра

Автор

/

Събирането на повече почивни дни около Великден е добра новина за почитателите на пътешествията. Само с два дни допълнителен отпуск човек може да събере 10 свободни дни, които да ползва за близки и далечни пътувания.

Тази година 1 май се пада в събота, точно преди Великден и затова ще почиваме и на 4 май. Почивните дни ще са от 30 април до 4 май (петък-вторник, 5 дни). Ако си вземете 5 и 7 май отпуск (двата дни около почивния 6 май), се събират общо 10 почивни дни от 30 април до 9 май включително.

А какво да правите с толкова много почивни дни? Ето няколко идеи къде да прекарате Великден по света и у нас:

Велинград

Отидете във Велинград, когато градът е потънал в свежата зеленина на пролетта. Можете да комбинирате плаване с водно колело в езерото Клептуза, разходки сред обновените родопски екопътеки край града и мързеливи следобеди в спа центровете на хотелите.

Вижте почивки във Велинград от 56 лв. на вечер

Сандански

Не е изключено слънчевият Сандански да ви посрещне и с лятно време през май. Ако предпочитате да си останете в България за празниците, но искате да сте на топло и не ви се стои у дома, тръгнете на юг. Сандански и районът около града са перфектна комбинация от спа глезотии, природа и културни забележителности. А и мелнишкият край е съвсем близо за бонус винени дегустации и разходки сред лозята.

Вижте почивки в Сандански от 89 лв. на вечер

Малта

Малта е малка страна, която можете да обиколите цялата по време на великденската си почивка. Тук са едни от най-интересните места за гмуркане и скачане от скали по цялото Средиземноморие, има интересни археологически и исторически обекти, както и много празнично настроение в последната седмица преди Великден.

Вижте почивки в Малта от 279 евро

Мадейра

Наричат Мадейра “плаващата градина на Португалия”. Островът, разположен край бреговете на Африка, ще ви посрещне с приятно време и буйна зеленина. Около началото на май е идеалното време да посетите най-красивите паркове и ботанически градини на острова, за да видите как цъфтят стотици екзотични растения.

Вижте почивки на остров Мадейра от 1800 лв.

Тенерифе

През май на Тенерифе вече е достатъчно топло, за да прекарате цял ден на плажа, но не е е изпепеляващо горещо, каквото става през летните месеци. Дневните температури са около 25 градуса, но се усещат като повече заради географската ширина на острова. Това е чудесна новина за тези, които бързат да изследват местните плажове или да се разходят сред извънземната природа на острова. Изкачването на голата планина Тейде със сигурност е подходящо за този сезон, а не за изпепеляващото лято.

Вижте почивки на остров Тенерифе от 748 евро

Кападокия

„Вълшебните комини“ на Кападокия, които изглеждат като обитавани от духове, са дом на цели градове и храмове, достигащи дълбоко под земята. Можете да видите неземните гледки на Кападокия почти по всяко време на годината, но през май е нито твърде топло, нито твърде студено, а тълпите не са твърде големи.

Вижте почивки в Кападокия от 499 лв.

Занзибар

Великден е последният ви шанс да видите Занзибар, преди редовните програми до африканския остров да бъдат преустановени за лятото. Белите плажове, крайбрежните бунгала и дружелюбните местни ще оставят следа в сърцето ви. Нови чартърни полети до Занзибар ще има през есента.

Вижте почивки на остров Занзибар от 2415 лв.

Доминикана

Ако имате нужда от много витамин D и слънце на големи порции, отправете се към Доминикана, която ще ви посрещне с музика, танци, ром и красиви плажове. Тук можете да се заредите с адреналин и страхотни спомени, независимо дали се отправите на тур сред джунглите, плавате на следобеден круиз или откриете красивите сеноте - скални дупки с нереално синя и прозрачна вода за скачане и плуване.

Вижте почивки на остров Доминикана от 820 евро

Дубай

Дубай е винаги добра идея, ако търсите слънце и чудеса. Независимо дали ще отидете на шопинг, на плаж, сред природата (да, там има и места с красива природа, която не е само пустиня!) или ще проверите лично кои от дубайските забавления ще ви станат любими - Дубай ви очаква.

Вижте почивки в Дубай от 990 лв.

Малдивите

Малдивите са още едно място на планетата, което винаги е добра идея. Там на практика няма неподходящ сезон - през май има дъждовни дни, но дъждът обикновено е кратък и след него слънцето се завръща в небето, а плажовете и рифовете за гмуркане са отново на ваше разположение.

Вижте почивки на Малдивите от 2629 лв.

Корфу

Най-зеленият гръцки остров ви очаква с безкрайните си възможности за разходки, плаж, руини и плаване и е място, което няма да ви омръзне. Великден на Корфу е класика заради атрактивното посрещане на празника от местните, но дори и да няма буйни тържества тази година, със сигурност ще усетите приповдигнатата атмосфера.

Вижте почивки на остров Корфу от 70 евро на вечер

 

>
17 март 2021 г.

Тагове

великден

екзотика

острови

плажове

романтика

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти