Начало / Статии / Статии - Гърция

Почивка на остров Корфу - какво да очаквате

Автор

/

Корфу е вторият по големина от Йонийските острови (след Кефалония) и един от най-зелените в Гърция. Островът е туристическа дестинация от повече от век и има защо да е така. Плажове, десетки възможности за екскурзии, купища интересни занимания - дори и да останете цяло лято на Корфу, няма да намерите време да скучаете. Ето какво да очаквате, ако изберете тази година да отидете на почивка в Корфу.

Плаж или екскурзии

Островът не е твърде голям (приблизително 60 на 30 км), което го прави идеален за еднодневни екскурзии. Освен че е свързан с многобройни легенди от гръцката митология, Корфу е пълен със забележителности, които приличат на парчета мозайка - разнообразни останки от епохите на различно чуждо управление. Има по нещо за запалените по архитектурата, археологията, разходките сред природата, че дори и на литературния туризъм (можете да посетите дома на писателя Джералд Даръл, който живее на острова със семейството си, а след това описва спомените си в поредица от книги).

Плажовете са от всякакъв тип - и малки, и големи, и пясъчни, и с камъчета. По западното крайбрежие ивицата е предимно пясъчна, със ситен златист пясък, а на североизток повечето са със ситни камъчета, по-малко посещавани, по-скрити, по-специални.

Освен за забележителности и плаж си оставете време и за специални преживявания. Може да се гмуркате, а ако не можете да се гмуркате, пак има как да видите отблизо богатия подводен живот по крайбрежието. На пристанището в Палеокастрица можете да се качите на лодка с прозрачно дъно.

Венеция по гръцки

Ако някой ви пусне на Корфу със завързани очи, без да ви казва къде сте, на много места ще се объркате, че сте попаднали във Венеция - сградите, орнаментите, тесните улички, първата опера в Гърция с италианското име Нобиле Театро ди Сан Джакомо ди Корфу, прочутата със своите колони сграда Листон… Близо 400 години (между 1386 и 1797 г.) островът е под властта на Венецианската република, затова и запазените от този период сгради са силно венециански.

Великден на остров Корфу

Отделно място в списъка със забележителности на острова заслужава празнуването на Великден на Корфу. Освен пищните религиозни шествия и цялостно празничната атмосфера, тук се практикува и еуфорично унищожаване на стомни, с което ще запомните празника за дълго.

Транспорт на Корфу

Из острова лесно можете да се придвижвате с автобуси, които се движат до всички населени места. Ако не обичате да зависите от разписания, наемете си кола или мотопед.

Вижте актуални оферти за почивка на Корфу!

 

Вижте още: 

Почивка на остров Крит

Почивка на остров Тасос

 

>
05 юли 2023 г.

Тагове

гръцки острови

море

остров

летни почивки

Забележителности наоколо

Избрани оферти