Начало / Статии / Статии - Гърция

Почивка в Керамоти – спокойствие на брега на Егейско море

Автор

/

Докато бързаме към крайната си цел, често подминаваме прекрасните места по пътя си.
Хиляди българи всяка година преминават транзит през пристанището на Керамоти, за да хванат ферибота към близкия остров Тасос. Твърде малко обаче са тези, които се задържат достатъчно дълго, за да открият в Керамоти невероятния пясъчен плаж, освежаващата зеленина и истинското, забравено усещане за безгрижие.

Керамоти е малко и спокойно място, в което всичко е на пешеходно разстояние – ще го харесате, ако обичате да се разхождате пеша или да карате колело. Няма натоварен уличен трафик, няма бързащи хора - особено в източния край на Керамоти, където времето сякаш е спряло.

Керамоти ще ви впечатли с усещането за гостоприемство, което може да се почувства навсякъде. Освен гърци, тук ще срещнете и българи – десетки живеят, работят или имат ваканционни апартаменти в градчето. Самите гърци също вече знаят по някоя и друга дума български, почти навсякъде менютата в заведенията са на български. Има и български хранителен магазин, както и хубав ресторант, управляван от българи. Накрая, но не на последно място, най-хубавите хотелчета в Керамоти са менажирани изцяло от български екип, който ще ви посрещне, както дори и гърците не умеят (с българска сателитна телевизия и Wi-Fi интернет за постоянна връзка с дома). Така сте едновременно на гръцкото море, но се чувствате като вкъщи.

Ако сте от хората, които не понасят all inclusive почивките, а обичат да пътуват със собствен транспорт и сами да организират пътуването си, в Керамоти ще откриете редица приятни места за настаняване.
Да достигнете до това прекрасно крайче на Егейското крайбрежие не е никак трудно. На картата Керамоти е буквално на една ръка разстояние от южната българска граница. Почти от всяка точка на България най-прекият път е през ГКПП Маказа, но кой е точно вашият маршрут и колко време ще ви отнеме пътуването до Керамотивижте подробни указания тук.

Виж най-добрите оферти за пътуване в Керамоти

Виж още:

Почивка на остров Тасос

Почивка в Кавала

>
19 юли 2022 г.

Тагове

море

романтика

семеен туризъм

летни почивки

Забележителности наоколо

Избрани оферти