Начало / Статии / Статии - Черна гора

Къде да идем на плаж на Балканите: 7 идеи

Автор

/

Лято е и си мечтаете за плаж. Ако може да не е твърде далеч, но все пак да е в чужбина, защото имате нужда от смяна на обстановката...

Достатъчно е да отворите картата на Балканите, да затворите очи и да посочите с пръст на някое случайно място. Или пък да разгледате нашите идеи за плажове на Балканите - от морски до островни и от пясъчни до каменисти, защото тук си имаме от всичко по много.

Черна гора: Будва

Будва е град, разположен на адриатическото крайбрежие и е един от най-посещаваните курорти на Черна гора. В района на Будва има 35 плажа (повечето скалисти), 8 от които имат „син флаг“ (международна гаранция за чистотата им). Климатът е мек, а Адриатическо море е чисто и прозрачно. Не пропускайте да се разходите и до световноизвестния остров Свети Стефан. Той доби популярност заради отлично запазените си къщи от стари времена, обзаведени отвътре по най-съвременен начин. От 60-те години се използва за почивка на тогавашните държавни лидери, а сега е курорт от висок клас, в който нерядко си почиват и холивудски звезди.

Плажовете: скалисти и пясъчни

Виж актуални оферти за пътуване в Будва!

Албания: Дуръс

Дуръс е най-големият морски курорт в Албания, втори по големина град и най-голямо морско пристанище. Градът е пълен с живот, включително и с останки от древни времена – в центъра на града има римски амфитеатър, където са се провеждали гладиаторски борби. Пясъчната ивица на Дуръс е дълга и широка, морето е чисто. Тук няма ол инклузив, което означава, че можете да се насладите на вкусна и прясно приготвена храна в местните ресторантчета.

Плажовете: пясъчни

Виж актуални оферти за пътуване в Дуръс!

Хърватия: Дубровник

Дубровник е изпълнен с живот през цялата година, той е място за плаж, но и за култура, фестивали, изкуство. Зад градските стени може да се види удивителната красота на мраморните облицовки в Стария град. Из площадите и малките алеи, в кафенетата и баровете винаги е пълно с хора. Чистите плажове и кристалната вода, заобикалящи града, грабват посетителите незабавно.

Плажовете: пясък, камъчета и скали

Виж актуални оферти за пътуване в Дубровник!

Гърция: Родос

Като говорим за море на Балканите - и за Балканите като цяло, Гърция все някак си успява да се изплъзне от представата за “балканското”. Къде да отидем на плаж в Гърция си е отделна безкрайна тема, но ако трябва да изберем остров, който освен чудесни плажове, има и история, това е Родос.

В центъра на главния площад на едноименния град Родос, „Платея Ипократос“, се намира средновековният фонтан „Кастелания“, традиционно място за срещи от векове. Вместо в разгара на сезона може да изберете острова в края на лятото или началото на есента, когато тълпите вече са се поразредили, цените са по-ниски, но слънцето още грее, а морето е топло.

Плажовете: пясъчни и с малки камъчета

Турция: Бодрум

Бодрум продължава и тази година да поддържа повече от добри цени за повече от добро качество. Не е случайност колко много хора се връщат там година след година.

Основната туристическа зона на Бодрум е заливът Гюмбет. Старата част на града представлява съвкупност от ниски къщи в синьо и бяло, тесни улички и безброй магазинчета за антики и сувенири. Курортът предлага много възможности за забавление, аквапаркове, нощен живот и организирани екскурзии до град Ефес, Памуккале и до гръцкия остров Кос - с ферибот.

Плажовете: пясъчни

Виж актуални оферти за пътуване в Бодрум!

Турция: Анталия

Плажовете с фин бял пясък, който вълните на тюркоазеното море мият нежно, е най-силният магнит за туристите, които всяка година се стичат в Анталия. Много от плажовете в района на Анталия имат син флаг, а забавленията в курорта са многобройни и разнообразни.

Плажовете: фин бял пясък

Виж актуални оферти за почивка в Анталия!

България: Златни пясъци

Ако сте почитатели на българското крайбрежие и обичате да имате разнообразие от заминая както на плажа, така и наоколо, Златни пясъци е място, където ще намерите всичко - и оживено крайбрежие, и плажни барове, и нощен живот, и природен парк с гористи местности, и скална църква, и морската столица - Варна, съвсем наблизо, ако ви домъчнее за големия град.

Плажовете: пясъчни

Виж актуални оферти за почивка в Златни пясъци!

>
17 юли 2023 г.

Тагове

плажове

новини

семеен туризъм

любопитно

летен туризъм

романтично

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти