Начало / Статии / Статии - Египет

6 екскурзии, които трябва да планирате месеци по-рано

Автор

/

Има пътешествия, които могат да се организират за половин час - включително и такива в чужбина.

Има и други обаче, които изискват сериозно подготовка - понякога физическа, понякога организационна. За някои преживявания и маршрути, които можете да си подарите по света, ще са ви нужни месеци.

Някои се случват в точно определено време на годината, други имат ограничения за броя туристи, които се допускат на ден, и е необходимо да резервирате мястото си много по-рано.

Вижте някои от най-невероятните пътешествия, които да започнете да обмисляте отрано:

Круиз по река Нил

Снимка: iStock by Getty Images

Ако историята на Древен Египет ви пленява, а историите на фараоните, принцесите и мистичните ритуали, свързани с отвъдното, карат въображението ви да се развинти, пътуване до Египет е задължително за вас. И едно едва ли ще ви е достатъчно.

Можете да видите съкровищата на Древен Египет по суша и по вода, като плаването с круизен кораб по река Нил е чудесен начин да се потопите в историята, като видите едни от най-прочутите находки от тази ера, и да си почивате по време на лежерното плаване по реката през останалото време. Преди пандемията круизите по Нил бяха набрали такава популярност, че резервация в последния момент беше невъзможна.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Египет!

Наблюдаване на Северното сияние от Исландия

Снимка: iStock by Getty Images

Исландия е едно от местата, откъдето можете да наблюдавате Северното сияние - едно от най-неуловимите небесни представления. Обикновено сиянието може да се види между октомври и март - април, като никой и нищо не може да ви гарантира точната дата, на която то ще е най-ярко и пищно. Затова най-добрата идея е да резервирате възможно най-дълъг престой на север и да се надявате да имате късмет.

Преди пандемията Исландия беше добила такава популярност сред международните туристи, че започна да обмисля средства за справяне с прекалено големия брой посетители. Затова резервирайте отрано, за да сте сигурни, че ще можете да се докоснете до чудесата на природата на тази Земя на огън и лед.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Исландия!

Круиз до Антарктида

Снимка: iStock by Getty Images

Ще са ви нужни няколко месеца, за да планирате пътуването си до Антарктида, тъй като по време на пиковия сезон отплават ограничен брой кораби, а търсенето е наистина голямо. Колкото по-рано се запишете, толкова по-вероятно е да можете да изберете дата, пристанище за отплаване и кабина според вкуса си.

Когато проучвате круизите до Антарктида, имайте предвид, че само малка част от корабите са специално конструирани да се справят гладко с бурното море в тази част на планетата.

Камино де Сантяго в Испания

Снимка: iStock by Getty Images

Изминаването на поклонническия път Камино де Сантяго някога е било занимание само за пилигрими, а днес наравно с тях всяка година потеглят и обикновени туристи. Има няколко основни маршрута, които се събират в град Сантяго де Компостела и могат да бъдат изминати пеша, на колело, на кон и т.н.

Пиковият сезон за Камино е април-юни и септември-октомври, като в тези месеци местата в хотелите и пансионите с разумни цени свършват бързо. Освен това не трябва да се подценява и физическата подготовка, нужна за изминаването на стотиците километри пеша.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Испания!

Изкачване на Килиманджаро в Танзания

Изкачването на първенеца на Африка - връх Килиманджаро, изисква доста по-малко подготовка в сравнение с Еверест или близките му гиганти в Хималаите и Памир. Въпреки това специалистите съветват физическата подготовка да е между три и шест месеца.

Ако планирате изкачване на върха, не трябва да пропускате и сафари в Серенгети и няколко дни на плажа в Занзибар.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Танзания!

Шофиране из Австралия

Сидни, Австралия - Снимка: iStock by Getty Images

Дори само подготовката за виза за Австралия може да ви отнеме няколко месеца, но ако обиколка на страната с кола е вашата мечта, ще ви трябва сериозно обмисляне и няколко месеца проучване на маршрути и забележителности като прочутия плаж за сърфисти Бонди Бийч, Грейт Оушън Роуд, Големият бариерен риф, Сидни, Мелбърн и изумителните национални паркове на Австралия.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Австралия!

>
21 ноември 2023 г.

Тагове

екзотика

круизи

любопитно

Забележителности наоколо

Избрани оферти