Начало / Статии / Статии - Египет

Топ 5 най-търсени круизи в момента - по морета и реки

Автор

/

Освен лежерното темпо и чувството за безгрижие, круизите имат и още едно предимство като форма на пътуване - с едно излизане от страната можете да видите няколко града или държави, а придвижването между тях е приятно, за разлика от дългите преходи с автобус например.

Тази пролет списъкът на най-търсените круизи е шарен. Докато едни планират почивка на топло още през април или лятно плаване из гръцките и турски острови, други се гласят за по-екзотични дестинации наесен.

Луксозен круиз по Нил, комбиниран с почивка в Египет

Египет е голяма страна, в която най-интересните забележителности са разпръснати във всичките й краища. Ако искате да видите възможно най-много от останките от Древен Египет на юг - от Луксор и Асуан до по-малко известните Ком Омбо и Едфу, изберете круиз по Нил. Това е идеалната комбинация между безгрижни часове под топлото африканско слънце и вълнуващи екскурзии из пустини, острови и египетски руини. След отмяна на задължителната карантина на връщане от Египет можете спокойно да резервирате пътуване дотам.

Този круиз включва 3 дни на борда на 5-звезден круизен кораб по река Нил и 4 дни в луксозен 5-звезден хотел в Хургада.

Вижте дати и цени за круиз по Нил, от 1346 лв.

Круиз 5 гръцки острова и Кушадасъ

Круизите из гръцките острови са разнообразни и изборът е наистина голям. Ако искате да видите повече за по-малко време, резервирайте си място на този популярен круиз, който минава през суперзвездите на гръцките морета - Санторини, Миконос, Родос, Патмос и Крит, а след това спира за екскурзия до древния град Ефес край Кушадасъ в Турция.

Самият кораб е с all inclusive обслужване, неограничен марков алкохол и вечерна шоу програма на борда.

Вижте дати и цени за круиз до 5 гръцки острова и Кушадасъ, от 1220 лева.

Круиз до Миконос, Милос и Крит

Снимка: iStock by Getty Images

Тези, които търсят мини почивки, избират кратките круизни плавания като това, което за три дни обикаля парти острова Миконос, Милос и Крит. Пакетната цена включва също и две екскурзии до неземния плаж Саракинико на остров Милос и до курортите Елунда и  Агиос Николаос на остров Крит.

Корабът е с all inclusive програма.

Вижте дати и цени за круиз до Миконос, Милос и Крит, от 785 лева

Круиз до Санторини, Родос и Кушадасъ

Този круиз комбинира два от най-популярните гръцки острови - Саторини и Родос, с турския плажен хит Кушадасъ. Подходящ е както за почитатели на забавленията на борда (круизният кораб е с all inclusive), така и за тези, които обичат да разглеждат забележителности - включени в цената са две екскурзии - до Ефес край Кушадасъ и до средновековните останки на Родос.

Вижте дати и цени за круиз до Санторини, Родос и Кушадасъ, от 942 лева.

Круиз Япония и Южна Корея

Сред екзотичните круизи най-търсен е този по крайбрежието на Япония и Южна Корея. Това е бавно и напоително плаване, в което е предвидено достатъчно време на сушата за откриване на двете азиатски държави. Освен 9 нощувки на борда на круизен кораб, програмата включва и 3 нощувки в Токио, за да имате достатъчно време да се потопите в атмосферата на Страната на изгряващото слънце.

Вижте дати и цени за круиз до Япония и Южна Корея, от 4984 лева.

>
06 април 2021 г.

Тагове

екзотика

круизи

лукс

острови

плажове

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти