Начало / Статии / Статии - Египет

Египет се завръща - безопасно ли е да се пътува там (ИНФОГРАФИКА)

Автор

/

Ако несигурната политическа обстановка през последните години не ти е позволила да видиш с очите си древните тайни на Египет, сега можеш да го направиш. Много туроператори от цял свят, включително и български, възобновяват пакетните почивки в Египет, като през 2016 г. близо 1 милион са само британците, посетили страната.

Има едно характерно нещо за Египет, което е добре да знаеш. Както при протестите от 2011 г., така и при повечето негативни събития, които влизат в новинарските емисии, бурите в Кайро не се отразяват на живота по курортите.

Къде са опасностите в Египет?

Според данни на британското и израелското разузнаване (актуални към средата на април 2017 г.) най-голяма опасност има в отдалечените пустинни райони, в църкви и джамии, както и на места, където се събират много хора. В повечето случаи атаките са планирани срещу местната полиция и правителствени сгради. Избягвайте протести и демонстрации.

При какви условия мога да пътувам до Египет?

Заради драстично намалелия брой на туристите, хотелите и комплексите масово свалят цените. В Египет можете да почивате в луксозни 4- и 5-звездни хотели на база all inclusive на цени, които никъде другаде не могат да ви предложат. За да осигурят спокойствие на гостите си, всички хотели в курортните градове са разположили допълнителна охрана.

Предимство е, че визата се издава на място на летището (25 долара), а отскоро се планира да има възможност и за електронна виза, която ще може да се получи от всяка точка на планетата и ще е по-евтина. Чартърният полет от София трае по-малко от 3 часа и няма нужда от никакви допълнителни ваксини.

Чудесни условия за семейства с деца

Невероятните дестинации за гмуркане, красивите плажове и високата категория на хотелите са част от нещата, които праят ваканцията в Египет интересна и запомняща се. Добре е да знаете, че в Египет хотелите са профилирани и някои от тях са специално предназначени за семейства с до две деца, като първото дете до 12 г. се настанява безплатно. Има аквапаркове, специална анимация и забавления за деца до късно вечер, за да може родителите да се наслаждават спокойно на питиетата си край басейна или на плажния бар. 

Нови открития от Древен Египет

Археологическите разкопки в Египет не спират и в опита си да привлече туристи, страната инвестира в проучване на древното си наследство. В средата на април 2017 г. беше представена 11-метрова реставрираната статуя на Рамзес Втори, най-почитания древноегипетски фараон. Статуята се намира в храма в Луксор, на брега на Нил. Любопитно е, че статуята е откривана в продължение на близо три години, от 1958 до 1960 г., и е била раздробена на 57 парчета!

Виж какво може да ти предложи една почивка в Египет.

>
28 април 2017 г.

Тагове

Забележителности наоколо

Избрани оферти