Начало / Статии / Статии - Египет

От Варна до Египет: Отлети на топло за майските празници

Автор

/

Омръзнало ли ви е от зима, затворени граници и стоене вкъщи? Мечтаете ли за истинско лято, безгрижни дни на плажа и мързеливи следобеди на лодка или гмуркане сред чудесата на коралови рифове? Искате ли да се срещнете с изумителните останки от древната египетска цивилизация? Вижте оферта с директен полет от Варна на невероятна цена.

Ако на всеки въпрос мислено сте извиквали по едно въодушевено “Да!”, посоката е Хургада, Египет.

Тази пролет по Великден и майските празници има достатъчно почивни дни, за да си подарите една хубава, дълга почивка на топло. Почивка в Хургада е перфектният баланс между време за плаж и време за приключения и забележителности. За всички, които живеят далеч от София, добрата новина е, че от Варна също има директен полет до Египет.

Плажовете в Хургада

Хургада е един от най-известните египетски курорти с чудесни плажове. Повечето са към хотелските комплекси - добре поддържани са, чисти и с хубав ситен пясък, а шезлонгите и чадърите са безплатни. През май водата е топла, а в плитките заливчета е направо като чай.

Времето в Хургада в началото на май

Началото на май е чудесно време да отидете в Египет за плаж и море. През деня температурите са около и малко над 30 градуса, а привечер падат до приятните 24-25 градуса - истинско подранило лято, което да си подарите.

Египет отвъд плажовете

Египет е отлична дестинация за плаж и слънце през май, но всяко ходене до Египет заслужава поне една среща с величествените руини на древната египетска цивилизация.

Разгледайте храмовия комплекс в Луксор и невероятната Долина на царете, където ще можете да влезете в гробниците на някои от най-прочутите египетски фараони. По стените на погребалните камери все още се виждат ярките йероглифи, които разказват истории за царствени животи и мистични отвъдни светове.

Тръгнете към Кайро, където ви очакват пирамидите в Гиза, Сфинксът и Музеят в Кайро с находките от гробницата на Тутанкамон.

Ако търсите тръпка, запишете се за сафари в пустинята, където ще можете да се се возите на джип сред планините край Хургада, да яздите камила по залез и да посетите бедуинско село в пустошта.

За почитателите на гмуркането е разходка с лодка до остров Гифтун в Червено море, където в защитен коралов риф плуват хиляди цветни рибки.

В Хургада оперира и единствената туристическа подводница в Близкия изток, на борда на която ще се спуснете на 22 метра под повърхността на водата, за да видите отблизо пъстрия подводен живот на рифовете.

PCR тестове

Записалите се за почивка в Хургада от Варна ползват минимум 20% отстъпка за нужните PCR тестове.


Вижте оферта за почивка в Хургада от Варна за майските празници!

>
23 март 2021 г.

Тагове

екзотика

плажове

новини

забележителности

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти