Начало / Статии / Статии - Египет

Къде да пътуваме в чужбина тази есен?

Автор

/

Ако искате да смените географската ширина и климата тази есен, имате много възможности за пътуване.

Много от тях ще ви отведат на топли дестинации, където ще можете да удължите лятото още малко и да се заредите със слънце и плажни спомени за дългите есенни дни.

Вижте къде можете да пътувате в чужбина тази есен и какво ви очаква на всяка дестинация.

Куба

Снимка: iStock by Getty Images

Куба обяви, че отваря границите си от средата на ноември, като отменя задължителната карантина. Ваксинираните туристи ще влизат свободно в страната, а останалите ще трябва да представят отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пристигане в страната.

Отварянето идва тъкмо навреме за началото на туристическия сезон в страната, известна с божествените си плажове, отличния си ром и приятелски настроените кубинци, които са винаги готови да пият, пеят и танцуват с чужденците.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Куба тази есен!

Кабо Верде

Въпреки райските си плажове и субтропичния си климат, Кабо Верде си остава сравнително непозната плажна дестинация в Африка. Толкова по-добре за тези, които ценят уединението и не са почитатели на големите тълпи с туристи. Почивка там е и шанс да се разнообразите от вече поомръзналите Малдиви, Занзибар и испански острови. Краят на октомври е перфектното време да сте там.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Кабо Верде тази есен!

Тунис

Снимка: iStock by Getty Images

Дори и по време на пандемията Тунис си остана една от най-предпочитаните екзотични дестинации за българите - място, на което есента е топла, морето е синьо, а островите като цветния Джерба например - са по-гостоприемни отвсякога. Целият октомври е подходящ за пътуване до Тунис, ако искате да хванете топли дни.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Тунис тази есен!

Дубай

Снимка: iStock by Getty Images

Експо 2020 е достатъчна причина да се отправите към топлия Дубай и да съберете не само слънце и арабски спомени, но и вдъхновение от иновациите и постиженията на държави от цялото земно кълбо. Световното изложение беше отложено с една година заради пандемията, но от 1 октомври 2021 г. до 31 март 2022 г. ще се проведе с пълна пара.

Дубай никога не е един и същи. Вижте още какво ново в Дубай можете да видите, ако отидете сега.

Тази есен можете да го комбинирате и с най-малкото от седемте емирства, които съставят ОАЕ - Рас ал Хайма.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Дубай тази есен!

Италия

Снимка: iStock by Getty Images

Една стара поговорка твърди, че поне веднъж годишно човек трябва да ходи в Италия. Санитарен минимум, един вид. Силното кафе, старинните градчета, богатите музеи и галерии, вкусната храна, изкуството на спокойния живот - всяка от тези причини е достатъчна да се качите на първия самолет и да си подарите няколко дни долче вита.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Италия тази есен!

Испания

Снимка: iStock by Getty Images

Краят на септември и началото на октомври са точното време за почивка на море в Испания за тези, които искат да избегнат лудницата на летните тълпи. Обичайно температурите по това време на годината са доста над 20 градуса, а нощите остават приятно прохладни.

Времето е идеално и за градски турове - Барселона, Мадрид, Валенсия - изберете си дестинация и се насладете на удължено лято и испанско безвремие.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Испания тази есен!

Египет

Снимка: iStock by Getty Images

Египет е перфектната комбинация от съвършени плажове с фин пясък, интересни места за гмуркане и истинска историческа съкровищница. След изпепеляващото лято през октомври температурите през деня падат до плажните 30 градуса - идеални за безгрижни дни на плажовете в Хургада, Марса Алам или Шарм ел Шейх!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Египет тази есен!

Турция

Снимка: iStock by Getty Images

Пакетни почивки в турските морски курорти се предлагат до края на октомври. Тогава температурите са около 25 градуса - идеални, когато сте на плажа, но и перфектни, ако искате да се запишете на екскурзии и да обиколите историческите и природни забележителности наоколо.

Есента е и най-добрият сезон да видите приказните скални комини и подземни градчета на Кападокия.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Турция тази есен!

>
30 август 2022 г.

Тагове

екзотика

любопитно

плажове

полезно

романтични места

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти