Начало / Статии / Статии - Египет

Нова година в последния момент: в кои държави можете да пътувате?

Автор

/

Тази година посрещането на Нова година в чужбина трябва да се организира по-отрано заради многобройните изисквания и документи, които изискват някои държави (особено по-екзотичните дестинации, които все още не са отворили на 100% границите си като Тайланд например).

Ако ви се иска да смените обстановката за Нова година и да посрещнете 2022-ра буквално на нова страница, все още можете да го направите.

Има редица страни, които са благодатни за резервации в последния момент - имат минимални изисквания и все още има места в чартърите и автобусите. Добрата новина е, че промяна в правилата за връщане в България позволява дори при прибиране от червена зона (каквато е Сърбия например), да се освободите от карантина с направен в чужбина PCR тест.

Вижте най-добрите LAST MINUTE дестинации за посрещане на Нова година по света тази година:

Албания

Снимка: iStock by Getty Images

Албания е неочакваният хит за празнуване на Нова година 2022 - интересът към балканската страна е огромен, особено по пакетните програми с чартър, които спестяват дългото пътуване по зимните шосета. Има и оферти с автобус и собствен транспорт за онези, които търсят по-нискобюджетни предложения или искат да пътуват със собствено темпо и да разглеждат други места по пътя.

Вижте актуални предложения за Нова година в Албания!

България

Снимка: iStock by Getty Images

Ако не искате посрещането на Нова година да включва висене по граници и летища и твърде много време, изгубено в пътуване, най-лесният вариант е да изберете хотел или къща за гости в България. Зимните курорти предлагат комбинация от новогодишни празненства и спускане по пистите.

За тези, които не са почитатели на зимните спортове или искат по-скоро градско бягство, има десетки предложения в Троян, Луковит, Пловдив, Балчик и много други.

Вижте актуални предложения за Нова година в България!

Сърбия

Снимка: iStock by Getty Images

Княжевац, Ниш, Суботица, Белград, Върнячка баня - Сърбия отново е хит за новогодишните празници. Разнообразието от дестинации и хотели позволява да изберете между градска, спа или планинска почивка при западните ни съседи.

Вижте актуални предложения за Нова година в Сърбия!

Северна Македония

Снимка: iStock by Getty Images

Една, две или три нощувки - новогодишните предложения за Северна Македония са в пълния спектър

Вижте актуални предложения за Нова година в Северна Македония!

Турция

Снимка: iStock by Getty Images

Върнете се в любимите си летни курорти по турското крайбрежие през декември и посрещнете новата година, обгрижени с прочутото турско гостоприемство. Освен по брега на Турската ривиера, популярни дестинации за новогодишни тържества в южната ни съседка са космополитният Истанбул и симпатичният Чанаккале.

Вижте актуални предложения за Нова година в Турция!

Испания

Снимка: iStock by Getty Images

Подарете си средиземноморско посрещане на Нова година в компанията на хората, които вероятно са най-щурите купонджии в цяла Европа - испанците. Валенсия, Барселона, Мадрид, Малага и хотелите по крайбрежието на Коста дел Сол са сред най-търсените дестинации.

Вижте актуални предложения за Нова година в Испания!

Египет

Влизането в Египет е сравнително лесно - сертификат за ваксинация, преболедуване или отрицателен PCR тест са единственото, което ви дели от горещия пясък между пръстите на краката ви и кристално чистата вода, в която се крият рифове, цветни рибки и древни корабокрушения. Освен смяната на сезона за Нова година, Египет си струва и заради безкрайния списък от културни и екстремни екскурзии, на които можете да се запишете и да опознаете един изумителен древен свят.

Вижте актуални предложения за Нова година в Египет!

Йордания

Йордания е още една екзотична посока за Нова година, където можете да избирате между морски курорти, останки от древни народи и изумителна природа. Това е една от малкото дестинации, където можете да посрещнете Нова година в пустинята.

Вижте актуални предложения за Нова година в Йордания!

 

Вижте всички оферти за Нова година!

>
03 декември 2021 г.

Тагове

екзотика

любопитно

нова година

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти