Начало / Статии / Статии - Египет

Отсега знаем, че есента ще е ориенталско лято

Автор

/

След лятото в България идва есента с нейните мъгливи сутрини, дъжд и мрачно време.

А има места по света, където след горещото лято идва приятно топло лято и изобщо от края на септември хубавото време тепърва започва.

Не е нужно да имате вълшебна лампа, за да се озовете на топло. Достатъчен ви е самолетен билет за някоя топла арабска страна.

Ето седем възможни ориенталски посоки за тази есен:

Дубай, ОАЕ

Дубай е страната на чудесата, емирството, в което няма невъзможни неща. Колкото и пъти да сте били там, винаги има нещо ново, което да видите (вижте тук едни от нови атракции има в Дубай).

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Дубай!

Анталия, Турция

Въпреки сложното за пътуване лято, Анталия си остана една от най-предпочитаните дестинации, където българите прекараха морската си почивка. Добрата новина е, че през септември температурата на морето все още е 26-27 градуса, което означава, че тук лятото изобщо не си е тръгнало.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Анталия!

Шарм ел Шейх, Египет

Снимка: iStock by Getty Images

Шарм ел Шейх е раят на гмуркачите. Тук целогодишно морската вода е топла, като през септември е около 28 градуса - идеална и за плуване край брега, и за гмуркане сред пъстрите рибки, в подводни пещери и сред корабокруширали кораби.

Дори и досега да не сте се гмуркали, тук можете да го направите за пръв път и дори да се запишете за курс за международен сертификат в някое от многобройните дайвинг училища.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Египет!

Тунис

Тунис е едно от най-разнообразните топли места, на които можете да избягате от есенния хлад. В африканската страна ще откриете и арабска екзотика, и красиво крайбрежие с отлични плажове, и висок клас хотели, и археологически забележителности от различни епохи. А навлезете ли във вътрешността на страната, ви очаква цял нов свят за откриване.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Тунис!

Рас ал Хайма, ОАЕ

Снимка: iStock by Getty Images

Рас ал Хайма е най-малкото като размер и вероятно най-малко известното емирство от Обединените арабски емирства. Мнозина вече познават Дубай и Абу Даби като петте си пръста, но дори и те вероятно все още не са стъпвали в Рас ал Хайма. Емирството блести с лукса на по-големите си съседи, но може да се похвали с повече спокойствие и да ви провокира да откривате тайните му.

Хургада, Египет

Снимка: iStock by Getty Images

Още една египетска посока - Хургада. Курортният град ще ви даде много слънце, плитко крайбрежие с чиста тюркоазена вода, много възможности за приключения по вода и пясък, както и опция да комбинирате с посещение на Кайро, пирамидите и Египетския музей.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Хургада!

Марса Алам, Египет

Снимка: iStock by Getty Images

Марса Алам е още една топ дестинация за гмуркане, която обаче е успяла през годините да запази част от лежерната си, леко хипарска атмосфера. Макар през последните години по крайбрежието да се появиха големи комплекси, в курорта все още можете да намерите независими плажни барове, галерии и арт магазинчета.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Марса Алам!

>
15 септември 2023 г.

Тагове

екзотика

плажове

романтични места

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти