Начало / Статии / Статии - Египет

Защо Шарм ел-Шейх трябва да е следващата ви дестинация

Автор

/

С летните температури, топлата и чиста вода на Червено море и безкрайните си възможности за приключения, египетският курорт Шарм ел Шейх е дестинация, която заслужава вниманието на тези, които искат да пътуват през есента.

Вижте защо.

Нашата есен е точното време да сте в Шарм ел Шейх

Снимка: iStock by Getty Images

Когато в България лятото приключва и листата започнат да падат от дърветата, в Шарм ел Шейх става идеално за плажна почивка. От трудните за понасяне над 35+ градуса през август и септември, температурите започват постепенно да намаляват и през октомври и ноември туристите могат да се насладят на приятните 28-30 градуса денем и 20-25 градуса нощем.

Температурата на морската вода е 27-28 градуса - перфектна за плуване и гмуркане.

Ще разполагате със собствен плаж

Снимка: iStock by Getty Images

Почти всеки хотел в Шарм ел Шейх, който се предлага от българските туроператори, разполага със собствен плаж на брега на Червено море. Всички имат също и собствени басейни, различни забавления, много разполагат със спа центрове и наргиле барове. За тези, които искат да не бъдат твърде близо до много хора, това е огромно предимство.

Стига се с директен полет

Още една причина да си резервирате място за пакетна почивка в Шарм ел Шейх е че ще си спестите досадното прехвърляне по международни летища. Само три часа в самолета и ще смените хладната есен за вечното египетско лято.

Египет е място с достъпни цени и високо качество

Заради различния стандарт на живот египетското крайбрежие предлага среден и висок клас хотели на наистина добри цени.  А за тези, които държат на лукса, се предлагат и наистина превъзходни комплекси.

Шарм ел Шейх е чудесно място да опитате гмуркане за пръв път

Снимка: iStock by Getty Images

Този курорт на брега на Червено море е перфектен както за опитни гмуркачи, така и за напълно начинаещи. Топлата вода, богатият морски живот и корабокруширалите кораби, които могат да се видят под морската повърхност превръщат всяко гмуркане в истинско приключение. В курорта има много училища за гмуркане, където можете не само да се учите, но и да вземете международен сертификат.

Почивката тук може да е изключително разнообразна

Освен да се гмуркате и да събирате тен на плажа, в Шарм ел Шейх и околностите му можете също да отидете на джип сафари в пустинята, да изкачите Синайската планина с един от най-посещаваните манастири в Африка - “Света Екатерина”. Кайро също не е толкова далеч и можете да се включите в еднодневни или двудневни екскурзии до египетската столица.

Вижте актуални оферти за почивка в Шарм ел-Шейх!

>
16 октомври 2023 г.

Тагове

екзотика

любопитно

плажове

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти