Начало / Статии / Статии - Египет

Пътуване пролет 2021: Най-търсените почивки и екскурзии от българите

Автор

/

Със затоплянето на времето, отхлабването на мерките в България и напредването на ваксинирането на много места по света търсенето на почивки и екскурзии от българските туристи се засилва.

Дългите месеци на изолация и невъзможност за пътуване са причина хората да нямат търпение да се върнат на любимите си дестинации и да открият нови.

Има две тенденции, които се наблюдават сред търсещите пътувания в момента. Едната е да се резервира в последния момент - това се дължи на многото въпросителни около мерките по границите и в самите държави, за които пътуват. Другата е да се запазват места за почивки през април и май, когато повечето хора очакват мерките на много места по света да бъдат допълнително разхлабени и животът да започне да се връща към нормалността.

Политиките на туроператорите като резервация с минимален депозит, бързо и гарантирано връщане на парите при невъзможност за осъществяване на пътуването и различни видове застраховки с покритие за всички рискове от Covid-19 връщат доверието на туристите и ги карат да планират почивки въпреки всички неясноти в сферата на туризма.

А ето и кои са най-търсените чуждестранни дестинации от българите за предстоящите пролетни месеци април и май.

Мадейра

Със субтропичен климат, затоплян от Гълфстрийм, Мадейра е резултат от вулканично изригване край брега на Африка, който наричат плаващата градина на Португалия. Екзотичният португалски остров отдавна е любимо място за почивка на българите през пролетта, тъй като тук има време и място както за плаж, така и за планински преходи и градски разходки.

Вижте оферти за почивка на остров Мадейра.

Шри Ланка

Шри Ланка беше една от първите азиатски държави, която отвори границите си за чуждестранни туристи. Храмове, тропически гори, природни чудеса, пищни градини, плажове и разбира се, безкрайни насаждения с чай - Шри Ланка задоволява жаждата за азиатски колорит и срещи със сърдечни местни хора.

Вижте оферти за екскурзия в Шри Ланка.

Кения

Доскоро Кения беше дестинация за авантюристи, но от тази зима до африканската страна може да се стигне не само с редовни полети (с прехвърляне), но и с чартър, а освен това на българския пазар вече се предлагат и плажни почивки в Кения, които са отдавна любими на туристите от други европейски държави.

Вижте оферти за почивка със сафари в Кения.

Санторини

Санторини е един от най-посещаваните гръцки острови, включително и от български туристи. В очакване на отмяната на строгите мерки за карантина в Гърция българите са нетърпеливи да резервират места за пътуване до любимия си остров в бяло и синьо, където да прекарат Великден и майските празници.

Вижте оферти за почивка в Санторини.

Крит

Още едно любимо гръцко островно бягство - Крит се е превърнал в летен дом за много българи, които прекарват там почивката си всяка година. От колоритния Великден с процесии със свещи на острова до мързеливите летни дни плажа - Крит е една от най-търсените дестинации през последните седмици.

Вижте оферти за почивка на остров Крит.

Родос

Гърция определено е в мечтите на българите, които нямат търпение да се завърнат на любимите си острови. Комбинацията от златисти плажове и зелени хълмове, космополитни градове и традиционна култура го правят ценна находка за тези, които търсят разнообразна почивка.

Вижте оферти за почивка на остров Родос.

Египет

Египет е изборът на тези българи, които вече нямат търпение да усетят топъл пясък с босите си крака, но се придържат към по-нискобюджетни предложения. Туристическата индустрия, от която Египет силно зависи, е тежко засегната от кризата и цените за едноседмична почивка в африканската страна в момента започват от около 800 лева. Бонус е възможността туристите да видят невероятното наследство на Древен Египет - гробниците, пирамидите и Сфинкса.

Вижте оферти за почивка в Египет.

Йордания

Йордания е едно от онези изумителни места по света, които са като исторически миш-маш - като е заемала съставки от различни култури през вековете, днес страната е създала своя собствена атмосфера, която се помни дълго. Тя също попада сред най-търсените дестинации за пролетта.

Вижте оферти за екскурзия и почивка в Йордания.

Сицилия

Ако се направи състезание за най-обичаната дестинация от българите, Италия със сигурност ще е в надпреварата за първото място. Строгите ограничения на Ботуша и дългата раздяла с любимата Италия, а винаги топлата и ароматно ухаеща Сицилия е най-търсена сред италианските дестинации тази пролет.

Вижте оферти за почивка в Сицилия.

>
12 март 2021 г.

Тагове

екзотика

острови

плажове

романтика

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти