Начало / Статии / Статии - Египет

5 дестинации за бързи зимни бягства на топло

Автор

/

Ако температурите с минус отпред не са по вкуса ви, решението е просто: отлетете на юг.

Независимо дали искате да пътувате наблизо или нямате против да отидете по-надалеч, независимо какъв е бюджетът ви, независимо дали предпочитате усамотението или парти обстановката, винаги има къде да смените сезона.

Хубавото на всички дестинации, които ще видите в следващите редове, е че организирането на пътуването става бързо и с минимални усилия.

Сейшели

Снимка: iStock by Getty Images

Сейшелите са класическо зимно бягство на топло за онези, които обичат райските плажове, но искате да се срещнат и със запазена природа. Островите предлагат летни температури и огромно разнообразие от места за настаняване за всеки стил и вкус. Една от малко известните тайни на острова е, че е производител на местен ром, който си има интересна история и дестилерии, които могат да се посетят.

Вижте най-добрите оферти за почивка на Сейшелите!

Египет

Египет е една от най-близките дестинации за море през зимата, до която можете да отскочите без особена предварителна подготовка. Страната е подходяща за тези, на които лежането по плажовете не е достатъчно, а имат нужда да се обогатят, да разгледат забележителности, да попътуват назад във времето или навътре в пустинята. Почивката в Египет може да бъде невероятно разнообразна и точно такава, каквато вие си я направите.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Египет!

Мексико

Зимното бягство до Мексико може да не е най-бързото, ако броим часовете, прекарани в самолет, но със сигурност ще е едно от най-запомнящите се. Тук неземно красивите плажове вървят в комбинация с дружелюбни местни, нестихващи партита, джунгли и острови за откриване и останките от едни от най-изумителните цивилизации, завладяващи и до днес въображението на хиляди хора по света - тази на маите.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Мексико!

Кабо Верде

Макар да съществува отскоро като дестинация на българския пазар и още по-отскоро като дестинация с директен полет от София, Кабо Верде заслужава вниманието на тези, които искат да са сред първите, открили новото екзотично ъгълче за море през зимата. Африканската държава предлага разкошни 5-звездни хотели, възможност за спа във вулкан и многобройни възможности за плаване.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Кабо Верде!

Дубай

Снимка: iStock by Getty Images

Дубай е истинско емирство на чудесата - тук има и плажове (някои от тях изкуствени), и молове за шопинг маниаците, и уникални забележителности, които не могат да се видят никъде другаде по света. Дубай е приключение, което трябва да се преживее поне веднъж и което не е непременно това, което виждат повечето туристи. Освен небостъргачите, Дубай се гордее и с удивителните си природни кътчета и пълната си с вкусове кухня.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Дубай!

>
13 декември 2022 г.

Тагове

екзотика

полезно

романтични места

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти